Att vinna ”rätt matcher” är väldigt viktigt!

Det finns förluster och sen finns det ”tunga” förluster. Telges damers förlust mot Karlstad måste ses som en tung förlust. Minnet går givetvis till förra gången som damerna var uppe och spelade i SSL. Då var det en hel del förluster i ”fel matcher”.

Vinster i så kallade ”6 poängs-matcher” är så viktiga, så viktiga. Skit samma om det blir en två-siffrig torsk mot IKSU; Täby, KAIS, där spelar man om bonus-poäng. Men mot Karlstad, Jönköping, Warberg, Dalen och Linköping så är det 6-poängsmatcher och de är dessa matcher man bör vinna. Nu har man redan förlorat mot Jönköping och Karlstad och det är givetvis inte optimalt.

Som jag ser det är det en väldigt, väldigt viktig match i nästa omgång. Linköping IBK, som jag en gång tränat med mindre bra resultat, står för motståndet. Nu finns det väl ingen av de tjejerna kvar i laget så någon ”hemkänsla” finns det inte. Sista omgången pressade laget Endre på Ön, så dåliga är det förstås inte. Men som sagt viktiga poäng är det som ska delas ut.

Tyvärr var jag i Linköping, av alla ställen, och kunde inte ”live-titta” på matchen, men efter vad jag såg när det gäller highlights så var Telges ”fösta femma” inne på 4 av baklängesmålen, då är inte målet i öppen kasse inräknat. Man producerar förstås framåt och gör 3 av 5 men som sagt släpper man samtidigt in 4 bakåt så är det inte godkänt.

Nu ser det ut som att två av Nykvarns duktiga tjejer, Elin Källström och Maja Wahlgren är klara för spel i Telge. Frågan är vad man ”sorterar” in dem. Att det finns kvalitet för Elin att slåss om en plats i SSL-laget tror jag, lite mer osäker på Maja då jag inte sett henne tillräckligt. Att RIG var intresserad av henne vet jag förstås. En ung tjej som har alla förutsättningar att bli en etablerad SSL-spelare om bara viljan finns.

Det är tydligen en stor-satsning på gång när det gäller tjejer som inte än nått nivå SSL. Läste, lite till min förvåning, att Torbjörn Aanerud med dotter Malin kommer att leda Division 1 laget samt JAS – laget. Jag ser det hela som positivt, jag har viss kännedom om de båda från min tid i Hässelby. Jag tror att det kan vara väldigt nyttigt att få influenser utifrån och med framför allt Torbjörns breda rutin så hoppas jag att det är ett lyft. Malin kan säkert överföra sitt engagemang till de unga tjejerna. Det ska bli intressant att följa. Bra vågat Telge!

Division 1 har kört en omgång (minst) om det med resultat som får en att tänka efter. Hur jämn kommer denna serie att bli?

För Telges ungdom blev det inge match då Strängnäs tydligen inte fick ihop ett lag, men dagen efter så kunde man spela mot FBC Nyköping? Vinst mes klara 7-1 i den matchen för FBC och eftersom man dagen innan kunde slå Järna med 5-4 efter förlängning så toppar man just nu serien.

Nykvarns unga tjejer ”drämde” till Endre Ungdom med 13-0 så där finns det resurser för att vinna serien.

Som jag ser det just nu så kommer fighten om en kvalplats till allsvenskan att stå mellan Nykvarn och FBC Nyköping. Möjligen kan Katrineholm och Telge U blanda sig i det hela.

Herrtvåans första omgång kändes som väldigt ojämn. Resultat som: 14-1, 17-2 och 14-2 vittnar ju inte om en särskilt jämn serie.

Nykvarns IBF Ungdoms seger över Trosa Edanö med 14-1 imponerar väl mest. Om man får behålla Oscar Janthe, 7 poäng i denna match, resten av säsongen så är man en verklig het kandidat till seriesegern.

FBC Nyköping vinner över Standard med 14-2 och är förstås en av de största konkurrenterna till att vinna serien.

Även Gnestas stora (17-3) seger över Järna imponerar.

Katrineholm som änne inte ”gått in” i serien spelar sin första match i veckan, och givetvis är det en sådan där ”härlig” match en onsdagskväll 19,30. Motståndare är Gnesta, det ska bli intressant att se om man kan utmana de övriga två.

Telges herrar i division 1 fick i helgen inkassera sin andra förlust, denna gång mot forna SSL och allsvenska laget Tyresö. Kanske inte så mycket att säga om det men topp fyra har jag svårt att se att det blir.

Publicerat av

Profilbild

2 reaktioner till “Att vinna ”rätt matcher” är väldigt viktigt!”

  1. Hur kan Telges förlust mot Karlstad ses som en så stor förlust? Karlstad är tippade som 4 i tabellen och har redan slagit IKSU.

    Sen kanske poängdrottningen i Telge borde ta sig en funderare över hur hon beter sig på plan. Sånt tjafs och larv hör inte hemma i en idrottshall och i en lagsport.

    1. Egentligen är väl alla förluster i SSL ”en stor förlust”? Det är förstås möjligt att jag har lite för stora förväntningar på Telge, men själv ser jag inte Karlstad som ett topp fyra lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *