Efter vinsten byter Telges herrar tränare!

Trots en vändning och första vinsten för året så byter Telge herrar i division 1 tränare!

Dennis och Johan försvinner och in kommer Nicklas Jonsson, sparkad tränare från Sirius damlag i SSL.

Turerna är lite oklara än men bloggen kommer att forska vidare.

Klart är att Dennis Ericsson tagit ett beslut om att lämna laget då hans assisterande tränare Johan Löf inte längre skulle få vara kvar och att han själv skulle bli assisterande tränare under Nicklas Jonsson. Denna information fick han på ett lunchmöte igår.

Beslut om att byta tränare har sjösatts av sportchefen Claes Lundberg som jag vet redan i början på säsongen hade ett stort intresse att knyta Nicklas till tränarjobbet. Men innan man hade kommit till skott var Nicklas då klar för damlaget Sirius som spelar i SSL.

Nicklas tid i Sirius blev som alla vet väldigt kortvarigt och han blev därför ledig för nya tränarjobb. Anledningen till att han fick sluta i Sirius var hans ovårdade språk i båset som inte var förenligt med den värderingar som klubben står för. Även i hans tidigare förening Bele/Barkaby hade hans språk varit på tapeten.

Som tränare har Nicklas varit i många storklubbar som t.ex Täby och Storvreta på herrsidan och hans kunskaper inom det området ifrågasätter inte bloggen. Kanske är det så att Nicklas språkbruk passar bättre i ett herrlag än i ett damlag. Telge har ju haft tränare förr som haft ett språk som inte direkt varit rumsrent.

Men samtidigt tycker jag att tajmingen för tränarbyte inte direkt är optimalt. Spelet har efter en svag start blivit bättre och bättre. Efter en bra match i omgång fyra mot Farsta som slutade i en uddamålsförlust kom vinsten mot svåra Älvsjö. Vem vet, kanske hade Dennis fått ordning på laget och segertåget var på gång.

Man kan tycka att lite större tålamod varit på sin plats att träna ett lag handlar inte bara om resultat utan också om utveckling av spelarna. Där tror jag att Dennis var på rätt väg.

Torbjörn Aanerud som nyligen blivit involverad i Telges damers division 1 lag /JAS-lag, var assisterande tränare till Nicklas i Sirius och lämnade klubben samtidigt som Nicklas. Är det bara en tillfällighet att de förenas i Telge?

Underligt också att man ”bara” går in och ändrar i truppen på hemsidan utan att nämna detta bland nyheter. Att byta tränare är väl inget att smyga med eller?

Bloggen uppdateras förhoppningsvis om övrig innebandy under dagen.

Publicerat av

Profilbild

3 reaktioner till “Efter vinsten byter Telges herrar tränare!”

  1. Kan förstå att klubben vill smyga med sitt tränarbyte, den nya tränaren Niklas J har inget bra uppförande/språkbruk oavsett om han tränar herrar el damer så är inte hans beteende okej.

  2. Det handlar väl ”rätt mycket” om att ha glädje på träning o match….. Detta har bevisligen inte föregångarna förmedlat.
    Ps. Ändrat spelsystem gav res.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *