Uppehåll.

Nu är det uppehåll i förbundsserierna och Telges herrar och damer får lite tid att läka skador framför allt ”herr Nicklas” lite tid att lära känna spelarna och sätta sin prägel på spelet.

Vad säger man då om damernas insats hittills?

Jag tycker att poängskörden åtminstone skulle varit dubblerad för att det skulle kännas helt OK. Förlusten mot Linköping är väl den som svider allra mest tycker jag. Det blev en liten diskussion om att ”vara nära” när man förlorar med tvåsiffrigt men kontentan var den att man iaf inte var nöjda och det är bra.

Sista matchen i mötena mot de stora, denna gång KAIS Mora, så kom tydligen KAIS undan med blotta förskräckelsen. Förlusten skrevs bara till 3-8 och tydligen hade Mora fått gå ner på folk för att klara det. Det bådar förstås gott inför kommande matcher där man ska möta lagen, förutom Endre då, som ligger i de nedre regionerna. Det kommer alltså att bli en hel del matcher där tre poäng in i kassan är väldigt viktiga. Det är ju inte bara så att Telge vinner 3 poäng utan man kan se det så att motståndarna samtidigt förlorar 3. Så kallade sex-poängs matcher alltså.

Man har tydligen lyckats få bättre ordning på sitt försvarsspel och ”dam Niclas” sitter nog säker i sadeln ett tag till. Så jag ser hoppfullt på framtiden och tror att innan juluppehållet ligger Telge på ”säker mark”.

Telges herrar har redan hunnit byta tränare. In har Nicklas Jonsson kommit och vi får väl se hut det kommer att gå. Bra start i alla fall då han var med och förde laget till en SD-vinst mot Värmdö. Avgörande målet kom redan efter 1 sekunder in i förlängningen och Tommy Cannerbo gjorde målet. Då hade man varit väldigt nära tre poäng under ordinarie speltid, Värmdös kvittering kom när det bara var 16 sekunder kvar av matchen. Så det var skönt att det bara blev ett tapp på en poäng.

Herrarna har skrapat ihop två poäng mer än damerna men de har varit målmässigt mycket närmare sina motståndare i förlustmatcherna. Vi får se hur mycket energi som Nicklas nu kan få in i laget under uppehållet men jag hörde att det var en väldigt bra träning som genomfördes innan matchen mot Värmdö.

Något slutspelslag känns det inte som att Telge är men att man ska klättra över nedflyttningsstrecket tvivlar jag inte på.

Även herrtvåan har ett uppehåll. Nykvarn IBF Ungdom A-lag (jobbigt namn) går som tåget med Janthe som lokförare. Full pott efter 5 omgångar och eftersom det är ett lag med många under utveckling så tror jag inte det blir så många förluster heller. Segern på bortaplan med 10-3 mot Katrineholm imponerar verkligen.

När sen Gnesta går på pumpen mot FBC Nyköping i samma omgång så känns det som om att inget annat lag kommer att kunna hota rejält. De andra lagen kommer att ta poäng ifrån varandra och det gynnar Nykvarn.

Näe, jag skulle bli mycket förvånad om det inte blir ungdomarna från Nykvarn som kvalspelar till våren. Hotet är fortfarande Gnesta, Nyköping och Katrineholm, inga andra kommer att kunna vara i närheten av att ta poäng från Nykvarn. Efter uppehållet så möts Nykvarn och Gnesta och vinner Nykvarn den matchen så ska mycket till för att det inte blir serieseger.

Tvillingarna Rigogiannis, Lucas och Kevin, ska spela med U-19 landslaget i EFT kommande helg. Stort att Nykvarn får med två spelare i U-19 men borde det inte varit 3? Lucas Svensson som av bland annat Sebbe rankas som en av de bästa backarna i den årsklassen saknas. Tycker själv att han verkligen har de kvalite´er som spelare. Tycker att han håller samma klass som Dennis Andersson från Salem som blivit uttagen. Båda går på innebandylinjen med Peter och Kim som tränare. Jag har en känsla att man på något sätt prioriterar RIG-elever före andra för att kunna visa att går man på RIG så finns det stora (större) chanser att komma med i U-19.

I topp på damernas division 1 ligger Nykvarn, ser det som ganska uppenbart att även på damsidan så får klubben kvala. Största hotet kommer från Katrineholm som jag ser det. Möjligen kan både Telge U och Nyköping blanda sig i striden, lite svårt att av göra i den haltande tabellen. Talang i massor finns det i Nykvarn men har man rätt resurser för att utveckla dessa? Det är frågan.

Läste också något på Södermanlands hemsida (tävlingsbestämmelser) att U-lag inte kunde kvala till allsvenskan. Men det måste väl vara fel? Om Telge stannar kvar i SSL så måste man kunna kvala upp ett ”andra” lag till allsvenskan? Eller måste man vara två olika föreningar?

En liten titt på JAS också.

På kill-sidan ligger Nykvarn i topp, inte så konstigt kanske när hela gänget från division två är med plus Pelle Hansson från Telges division 1 gäng. Att de kommer att gå vidare till slutspel tror jag helt klart. Sen gäller det att ha lite tur i lottningen för att komma till innebandyfesten. Telges lag ligger sist i samma serie och när man släpper Pelle till Nykvarn så är det inte så underligt. Visst är det kul för honom, som är väldigt duktig, att få spela i ett bra lag men samtidigt känns det lite konstigt att man får gå till Nykvarn när klubben man tillhör har ett eget lag i serien.

Även på tjej-sidan toppar Nykvarn sin serie men där jagas de framför allt Telge/Järna som har ett lag tillsammans. Det samarbetet fanns redan förra säsongen och jag hoppas att det verkligen kan tas tillvara av Telge.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *