Det rullar på

Jag var på SSL-matchen mellan Telge och Linköping och det blev damernas tredje raka. Det kändes under hela föreställningen att det skulle gå vägen även om jag (som vanligt) var nervös. Det var tur att Rolle Fränzel kom och snackade med mig så jag fick lite annat att tänka på. Konstigt att jag fortfarande känner så för ett lag som jag tränade för ”hundra år sedan”. Det är ju ett helt nytt lag från det laget jag tränande även om en hel del av tjejerna var med på Igelsta-tiden. Jag har ju också under några år tränat Linköping men samma känslor som för Telge infann sig inte. Kul förstås att träffa gamla tränarkollegan, Nicklas Karlsson, som jag kamperade ihop med i Linköping och Bergs.

Ny bekanting i Telge var ”dubbellicensen” Hanna Berg som jag tyckte gjorde en bra match. Vågade ta för sig och tvekade inte att gå in framför mål när det behövdes. ”Soffan” Karlsson börjar också mer och mer komma in i Telge. Även om hon inte hittills producerat så många poäng tror jag hon betyder en hel del för laget ändå. Hon har varit med i fyra matcher och tre av dessa har slutat med vinst. Även första matchen ”Soffan” var med i, den mot Jönköping, kunde lika gärna slutat med en vinst. Små marginaler och lite oflyt gjorde att Jönköping kunde ta hem den tre-poängaren. Som tabelläget är så hade det varit mumma med tre poäng i den matchen. Då hade laget haft både Jönköping och Karlstad efter sig också. Annars måste man säga att resultaten i omgången gick Telges väg, enda plumpen var Warbergs seger över Endre.

Samarbete var något som jag funderade på i den senaste bloggen och som jag ser det så måste ett sådant till om Telge behåller sin SSL plats. Funderade då på Järna men jag tror inte den ekonomiska styrkan för ett sådant finns i Järna. Nykvarn tror jag inte heller så mycket på, för mycket gammalt groll ligger nog i fatet för ett sådant. Och då tänker jag inte på spelarnivå, där tror jag att man kommer ganska bra överens utan högre upp i hierakin.

Men när jag såg att Johanna Larsson ska spela med Tullinge, på dubbellicens, fick jag tanken att det är kanske med Tullinge man ska försöka få igång ett samarbete. Tullinge som just nu toppar division 1 serien i Stockholm har som jag ser det en stor chans att ta sig upp i allsvenskan. Samarbete är det också vana med då de hade ett sådant med Huddinge IK under Huddinges SSL spel.

Går det bra för damerna så måste man säga att det går bra för herrarna också. Vinst igen, denna gång mot ett hårdsatsande Älvsjö. Enligt vad jag erfar så var det kanske inte den bästa matchen man spelat men vinst blev det och det är förstås huvudsaken. Stor matchvinnare blev Tommy Cannerbo med sitt 4-3 mål i PP. Man får nog tacka Älvsjös coach Mikael Öhman för detta då han snackade till sig en utvisning. Känns lite onödigt då frustrationen han bar med sig var utvisningar som hände några minuter innan. Men om inte jag missminner mig var det inte första gången han snackade till sig en utvisning som ledde till förlust.

Telge har nu fem poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket och det är fem matcher kvar så förnyat kontrakt ser i dagsläget ut att kunna ordnas. Närmast under strecket finns gamla storklubben Balrog och frågan är väl vad som händer om de får ta steget ner i distriktsserierna? Nedläggning ligger nog nära till hands, det har ju varit ”konstgjord andning” ett antal år nu.

Kanske redan dags att planera nästa säsong? Just nu känns det som viktigt att försöka få lite kontinuitet i det hela, det vill säga att få Niclas Jonsson att stanna. Jag tycker det skulle vara väldigt intressant att se vad han kan åstadkomma om han får vara med från början av en säsong.

Som det ser ut så kommer laget alltså att stanna kvar i ettan och ett samarbete med någon annan klubb kanske inte är så intressant om nu ”andra” laget tar steget upp i Sörmlandstvåan. Chanserna till det är väl i dagsläget hyfsade. Jag kan tänka mig att Torshälla också är intresserade att få upp sitt lag till tvåan för att minska gapet till division 1 laget. Där Ronnie Lindahl gjort ett bra jobb, hoppat in sent i laget men redan nu säkrat kontraktet. Man har även en liten chans att komma upp på kvalplats till allsvenskan också.

Sörmlandsserierna börjar gå mot sitt slut och redan nu verkar det klart vilka fyra lag i damernas respektive herrarnas serier som ska kvalspela mot varandra. Ser man på tabellen i dagsläget så tippar jag att första kvalrundan blir att Nykvarn möter Nyköping och Järna tar sig an Katrineholm på damsidan. Herrsidan tror jag på att kvalet startar med matcherna Nykvarn – Gnesta och Nyköping – Katrineholm. Standard hade chansen att närma sig Gnesta på fjärdeplatsen men torskade mot Onyx i senaste omgången.

Jag kommer att tippa denna omgång lite senare och då även försöka mig på hur det går i senare kvalomgångar.

 

Publicerat av

Profilbild

En kommentar till “Det rullar på”

  1. Torshällas div.3 lag får inte gå upp i div 2. Dom är anmälda som UTV lag, och enligt Södermanlands regler, så får INGET utv lag kvala upp till H2 ..

    Så av alla lag i H3, så är det endast 4 lag som INTE är utv lag (Ekbackskyrkan, Flen, Telge Galagowear), och de är redan innan serierna är klara, endast dom som får kvala upp, om man nu skall följa Södermanlands regler 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *