Vad händer i framtiden?

Nu börjar det verkligen brännas för Telges damer och herrar. Nykvarn siktar på kvalvinster både för damer och herrar så det blir en spännande marsmånad.

För Telges damer ser det ut som att det blir Jönköping man får jaga. Upp till dem är det fyra (4) poäng och det 12 poäng kvar att spela om. Det är ytterligare tre poäng upp till duon Warberg och Karlstad.

Så hur ser det ut omgång för omgång nu på slutet?

I omgång 23 nu i helgen som kommer möts Malmö och Telge, samt IKSU och Jönköping. IKSU på hemmaplan ska ju slå Jönköping 99 gånger av 100 så inga poäng till småländskorna. Jag tror inte heller att det blir några poäng för Karlstad som möter Rönnby eller Warberg som tar sig an Täby.

Telge då? Match i Kirsebergs Sporthall mot hemmalaget Malmö är ingen helt omöjlig uppgift. Hemma i Arenan blev det en uddamålsförlust där Malmö tog en 3-0 ledning innan Telge vaknade. Men närmare än 2-3 kom man inte, skotten vann man med 21-15.

Malmö verkar inte vara något utpräglat hemmalag, jag räknade till 14 på i hemmahall och 11 i bortahall. Man spelar om en slutspelsplats då laget har två poäng upp till Dalen och Sirius så motivation saknas inte. Jag hoppas och tror att Telges damer ska vara ännu mer motiverade att vinna matchen så jag räknar med tre poäng.

Efter denna omgång skulle man alltså ligga på 18 poäng en efter JIK (19) och fyra efter Warberg (22) och Karlstad (22).

Omgång 24 har följande matcher för de fyra lagen. Warberg/Pixbo, Endre/Telge, Linköping/Karlstad och Jönköping/Malmö. Karlstad bör verkligen ta tre poäng mot ett Linköping som kan räknas som klara för nedflyttning. Warberg har jag svårt att se skulle rå på Pixbo i västkustderbyt. Jönköping har hemmaplan och tre poäng där är inte helt omöjligt snarare sannolikt. Endre har varit lite upp och ner på slutet, de har förlorat både mot Karlstad och Warberg, men vunnit mot Täby. Troligtvis blir det inga poäng för Telge på Gotland och därmed skulle poängskörden för lagen vara: Karlstad 25, Warberg 22, Jönköping 22 och Telge 18.

Omgång 25 ser ut som följer, Telge/Dalen, KAIS/Warberg, Karlstad/Sirius och Täby/Jönköping. Telge vann ju mot Dalen uppe i Umeå så jag räknar med en tre poängare i Arenan. KAIS ger inte bort några poäng mot Warberg och inte heller Täby mot Jönköping. Däremot kan nog Karlstad stjäla en tre-poängare mot Sirius och det skulle innebära följande ställning efter näst sista omgången: Karlstad 27, Warberg 22, Jönköping22 och Telge 21.

Omgång 26 har följande matcher: Jönköping/KAIS, Warberg/Karlstad och Siruis/Telge. Warberg (får 25) slår Karlstad (får 27) och KAIS slår JIK (får 22). Vilket innebär att om Telge (får 24) kan slå Sirius så är det ett SSL-lag även nästa säsong.

Ingen hänsyn tagen till om lagen på övre halvan tränar ner sig för formtopp inför slutspelet, Sirius och Dalens kamp om en slutspelsplats, sjukdomar m.m.

Visst känns det som om Telges två förluster i serien mot Jönköping kan bli väldigt avgörande, fram för allt den onödiga 4-3 förlusten i Arenan.

PUH!! Tänk om man kan tippa rätt!!

Telges herrar har ställt till det lite för sig. Efter att de knep en poäng mot serieledarna Åby på bortaplan så kom det en (onödig?) förlust mot Hovslätt i omgången som var. Hade man fått en trepoängare där så hade det sett väldigt mycket ljusare ut.

Två omgångar återstår och Balrog, den gamla storklubben, jagar två poäng bakom. Följande omgångar kvarstår:

Omgång 21 så möter Linköping/Telge och Farsta/Balrog. Linköping har fortfarande häng på en slutspelsplats så motivationen måste finnas. Det gäller även för Farsta. Telge hade nog behövt en tre-poängare mot Hovslätt för jag tror att Linköping vinner och att Farsta förlorar Innebär alltså att Balrog skulle vara en pinne före Telge inför sista omgången.

Sista omgången (22) så möter Balrog/Linköping och Telge/Huddinge IBS. Jag tror att T/T som ligger före Linköping förlorar sin match i omgång 21 och att därför Linköping har en hel del att spela om. Huddinge ligger sist och den matchen ska bara Telge vinna. Resultatet blir alltså att Telge med nöd och näppe stannar kvar i serien. Kan tyckas lite onödigt att det ska bli så jämt på slutet.

I division 1 Södermanland på damsidan stundar kval till helgen, matcher fredag/söndag. Nykvarn som vann serien har valt Nyköping som kvalmotståndare vilket gör att Järna och Katrineholm möts i den andra. Att Nykvarn skulle förlora mot Nyköping finns inte på pappret utan det intressanta är hur det går i matcherna mellan Järna och Katrineholm. Nykvarn har som sagt slagit Nyköping i serien och jag tvivlar på att Nyköping kan vända på det, nej det blir två vinster till Nykvarn.

Hur intresserade är Järna? Får laget ihop allt sitt manskap så tror jag även där på två raka segrar. Är Nadja med i laget blir det definitivt så.

Sen blir det alltså ytterligare en kvalomgång mellan (antagligen) Nykvarn och Järna. I serien vann de en varsin match så det kan bli tight. Tror nog att Nykvarn är så mycket mer motiverade att de slår Järna. Alltså Nykvarn vidare till nästa kval, inte helt lätt att ta sig från division 1 till allsvenskan.

Nästa utmaning blir att möta tvåan i division 1 serien Västmanland/Värmland/Örebro. Eftersom det är en sammanslagning mellan tre distrikt känns det som om att den serien kan vara väldigt bra. Just nu står striden mellan Sala och Kumla.

Men går man vidare från den kvalserien så möter man Tullinge i det avgörande kvalet och om man klarar det ställer jag mig lite frågande till. Men det får jag väl återkomma till.

Nykvarns herrar går som tåget i serien och inget lag i den serien är tillräckligt bra fört att hota. Det gör att i nästkommande kval så möter laget trean i ”GUDH” som även det är en sammanslagning mellan olika distrikt som borgar för en tuffare serie än Södermanlands. Just nu är det falun Ungdom som innehar den platsen. Återkommer till det också.

 

 

 

 

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *