Skarpt läge i matcherna till helgen!

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig för Telges damer. Istället för mina tippade tre poäng blev det ett, nere i Malmö. Men en poäng är förstås bättre än noll. I en målsnål match kunde till slut Malmös landslagsspelare Elin Rasmussen göra 2-1 målet en minut in i övertidsperioden. Surt sa räven!

Det positiva med omgången var att Jönköping fick en riktig omgång uppe i Umeå mot IKSU. Så en poäng närmare kom Telge. Nya tag kommande helg, då damerna har matcher både på fredag och söndag. Fredagsmatchen sker på Gotland mot öns stolthet Endre. Ett Endre som har haft en berg och dal-bane period så chansen finns för Telge. Laget förlorade stort mot KAIS i helgen men slog Täby helgen innan så som sagt riktigt i takt verkar inte laget vara. Vi får hoppas på en dipp så damerna kan stoppa ner poäng i ryggsäcken när laget lämnar Gotland.

Söndagens match är i Arenan mot Dalen. Dalen slåss om en slutspelsplats så några gratispoäng är inte att räkna med. Mötet uppe i Umeå slutade med en seger för Telge med 7-6 och förhoppningsvis kan man räkna hem poängen i matchen.

Blir det inte minst 4 poäng i dessa två matcher så tror jag att det blir allsvenskt spel för Telge. Visst svider 4-3 förlusten mot Jönköping!!

Telges herrar har klarat kontraktet. Balrog som är tre poäng efter inför sista omgången har en målskillnad på minus 28 mot Telges minus 4. Så även om herrarna skulle avsluta serien med en förlust, vilket jag förstås inte tro de gör, så kan Balrog aldrig ta igen alla dessa minusmål. Telge möter jumbon Huddinge IBS i Arenan i en ”förmatch” till damernas match nu på söndag. Det bör bli tre poäng, för ett bra avslut på en säsong som varit lite upp och ner.

Då även Hovslätt som också ligger tre poäng före Balrog men även där har en överlägsen målskillnad så innebär det att Balrog kommer att få lämna förbundsserierna för spel i distriktsserien (Stockholm). Tråkigt, tråkigt för det gamla storlaget och jag undrar om man överlever det.

Första kvalomgången för damerna i marschen mot allsvenskan är avgjord. Segrare och klara för omgång två är Järna och Nykvarn.

Järna spelade 1-1 i första matchen på bortaplan mot Katrineholm för att i Hölö vinna med hyfsat stora siffror. Den matchen slutade 9-4 men enligt vad jag har erfarit så det mycket jämnare än vad siffrorna visar. Katrineholm hade tydligen för mycket fokus på domare och egna spelare agerande så det var tårar på bänken som inte berodde på Järnas spel utan på gnäll från medspelare. Jag var inte där själv så jag ska nog inte säga mer än så. Men några föräldrar var tydligen väldigt upprörda över vissa spelares agerande. Nog om det men tråkigt, tråkigt om det är så!

Nykvarn som vann serien och var hela 13 poäng före sina motståndare (Nyköping) fick en riktigt tuff omgång. Efter att ha spelat 3-3 nere i Nyköping så vann laget väldigt knappt hemma i Björkesta med uddamålet.

Jag var på plats och kunde konstatera att det inte var helt givet att Nykvarn skulle dra det längsta strået. Jag tycker inte att hemmalaget var så överlägset som jag trodde de skulle vara. Matchen var jämn och väldigt oviss in i det sista. De unga tjejerna i Nykvarn är lite för orutinerade för att spela på resultat så det fanns ett par riktigt fina chanser till kvittering under de sista fyra minuterna.

Matchen som sådan var väl inte direkt någon höjdare och jag har väldigt svårt att se Nykvarn som ett allsvenskt lag med utgång för vad de presterade i den här matchen. Visserligen har man inte alla fräscha, Nicole Alm, Pernilla Lövgren och Mathilda Rotevall saknades i matchen. Men motståndet trappas upp i nästa omgång, då laget alltså möter Järna för att trappas upp ytterligare i omgångarna som följer. Om man nu slår Järna förstås. Vilket inte alls är säkert.

Nykvarn har ett ungt lag som ibland springer bort sig totalt i sin iver att vinna boll. Järna med sin rutin tror jag kan utnyttja detta och få en hel del kontringar 2 mot 1 och 3 mot 2. Det Järna måste göra är att hålla ner tempot annars blir det frånsprungna.

Match imorgon i Hölö och retur på söndag i Björkestahallen.

Det börjar även ett kval på herrsidan för en plats i division 1 nästa säsong. Match lördag/söndag mellan Gnesta och Nykvarn där Gnesta börjar hemma. Katrineholm möter Nyköping i de andra play off matcherna.

Här är det som jag ser det helt gjutet att Nykvarn vinner mot Gnesta och jag tror även Nyköping slår Katrineholm. Men i dessa matcher är utgången väldigt mycket ovissare. Tror egentligen inte att det spelar någon roll vilket av dessa som går vidare till play off 2 för Nykvarn kommer göra processen kort oavsett vilket lag det blir. Man är alldeles för bra för att tappa två matcher mot något annat lag i kvalet.

Hörde att man i en träningsmatch förra veckan slagit allsvenska laget Tullinge som slåss för an kvalplats till SSL i den serien. Det säger väl allt om Nykvarns styrka.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *