Roligt och tråkigt i helgen!

Det var både glädje och sorg i helgen som var.

Det glädjande var att Nykvarns herrar tog ett efterlängtat steg upp i förbundsserierna. Det blir alltså spel i division 1 nästa säsong. Rättvist var det förstås då Nykvarn under seriens gång detta år visat sig vara det klart bästa laget.

Jag blev lite fundersam efter första matchen i Nyköping som ”Nyken” förlorade med 6-4, inte så mycket för att de förlorade utan för att många killar hade en tuff match med retur på söndagen och slutspelsmatch i JAS på lördagen. Kan ju bli lite för mycket med tre matcher på tre dagar.

Men Play Off matchen mot Farsta på lördagskvällen blev en enkel resa, vinst med hela 13-1. Kanske en väntad seger då Nykvarn tillhör favoriterna att vinna det hela. Det kan förstås bli en mycket tuffare match i nästa omgång då man möter Lillån borta i Örebro. Men efter segern mot Nyköping i kvalet så kan killarna till fullo koncentrera sig på JAS.

Var det tufft i första matchen mot Nyköping så var det dessto klarare i den andra på söndagen. Segern i den matchen skrevs till 12-5 där laget behövde vinna med 3 mål så Nyköping var en bit ifrån.

Jag tror att om laget är intakt nästa säsong så har man stora chanser att etablera sig i ettan och så småningom ta klivet upp i allsvenskan, så bra spelarmaterial har man. Men ett orosmoln hänger över laget, det finns en del av killarna som redan prövat SSL, antingen i spel eller i träning. Växjö verkar vara det lag som man just nu bygger ett samarbete med genom dubbellicenser.

Mitt råd är att ”ta det lugnt”, ha tålamod, er tid i SSL kommer. Fortsätt er utveckling genom att möta de tuffare lagen i ettan. Det går snabbare och tuffare i den serien, men jag kan redan nu se er som ett topp fyra lag nästa säsong.

Sorgen stod förstås Telges damer för som åkte ur SSL. Det såg någorlunda ljust ut efter segern mot Endre. Visst kunde laget fixa en plats i högsta ligan även nästa säsong. Man skulle möta två lag som slogs om en slutspelsplats och alltså borde vara snäppet sämre än Endre.

Men vad hände? Jo, en total kollaps i båda matcherna, förluster med 5-0 mot Dalen och 11-4 mot Sirius. Framför allt förlusten mot Sirius som då var klara för slutspel svider, motivation borde väl kunnat slå klass i den matchen, särskilt som KAIS gjorde ”sin plikt” mot Jönköping och vann med 8-1. Det hade alltså räckt med seger i den matchen.

Nicklas Hedstål har under slutet av säsongen varit ”helt säker” på att laget skulle hålla sig kvar. Kanske hade han ingjutit en föreställning hos tjejerna att det skulle gå utan ”blod, svett och tårar”. LT:s reportage efter matchen handlar bara om spelarna i ”första femman” där alla skulle sluta i laget. Det hade förstås varit intressantare att läsa om en analys från ledarteamet vad som de trodde hade gått snett. Jag tycker det är dåligt av Länstidningen att jaga spelarna direkt efter att de åkt ur SSL, självklart vill alla i frustration ”lägga av” med innebandyn i Telge.

Nu kommer det givetvis bli så att en del spelare jagas av SSL klubbar, så var det förra gången laget åkte ut och så blir det förstås också denna gång. Men frågan är hur många som egentligen är SSL spelare och hur många som egentligen skulle må gott av att fortsätta sin utveckling i allsvenskan. Att fortsätta i SSL och inte vara garanterad speltid är väl inget alternativ egentligen.

Vad har gått snett denna säsong, återkommer om det!

Jag var i Björkesta i söndags, inte för att kolla herrarna utan för att se damernas kvalmatch mot Kumla. Laget är ju på väg upp i allsvenskan men inte övertygade de mig om det i söndags. Laget fick en kalas start och ledde med 3-0 redan efter 6 minuter. Men resterande 54 minuterna vann faktiskt Kumla med 3-2, resultat 5-3 till Nykvarn. Retur i helgen nere i Kumla och det är väl inte hugget i sten att Nykvarn klara det.

Jag tycker att lika bra som man är med boll, lika bedrövliga är men i spelet utan boll. Hittar inte någon struktur i det spelet utan vissa jagar och vissa backar hem. Kan Kumla analysera och hitta lösningar på spelet när de har boll så kan Nykvarn få det svårt.

Jag trodde också att Kumla som spelade i en serie med lag från tre distrikt skulle vara mycket bättre. Nu är det tydligen inte så att lagen i den serien höjer sig markant över lagen i den ”lilla” Sörmlandsserien.

Jag tror dock att det blir avancemang till nästa kvalomgång för Nykvarn.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *