Nya lag?

Försäsong och ”silly season” är vad som gäller för innebandyn just nu.

När det gäller silly så är det inte bara spelare det handlar om utan att även nya klubbar på damsidan är på gång.

I Katrineholm så skakas innebandyn just nu av en schism mellan damlagets tränare och styrelsen. En olyckligt publicerad bild på tränarens facebook-sida stred väldigt tydligt mot klubbens värdegrund. Detta föranledde att styrelsen omedelbart sa upp kontraktet med tränaren. Tränaren svarade med att bilda en egen klubb där tydligen merparten av det ”gamla gardet” anslöt sig till. Staden Katrineholm känns väldigt liten för att hantera två damlag så splittringen är förstås olycklig. Vad som händer är väl just nu lite osäkert men det verkar som att klubben bygger för framtiden och anmäler ett lag i division två och att nya klubben tar plats i ettan. Redan i årets serie (läs matchemot Järna) så blottades en tydlig spricka mellan de äldre och de yngre spelarna i laget. Blir det två lag från Katrineholm inför nästa säsong så är seriesystemet vinnare, inte Katrineholm.

Även i Södertälje är ett nytt damlag på gång med namnet Västertälje FBC. Vad som kommer ut av det vet jag förhoppningsvis mer om efter ”upptaktsmötet” kommande vecka. Kan man locka med en bra organisation och en bra tränare så kan det förstås bli en attraktiv klubb för tjejer i området Järna-Nykvarns- Södertälje. Grundaren av laget är en kille med anknytning till Nykvarn så att det blir lite krig med dom om spelare är väl att anta. Vad jag hört så är en tränare med meriter tillfrågad vilket mycket väl kan höja attraktionsvärdet.

Vad som händer när det gäller Silly Season är det mycket som väntar på en lösning.

Klart är att Felicia Forsmark lämnar Telge för Rönnby. En bra lösning var min första tanke, Felicia kommer till ett lag som kommer satsa hårt för att förbättra sin position i innebandyn. Ett lag som varit med i toppen under många år. Hon känner många spelare sen tidigare från spelet i U-19 landslaget och det är ett hyfsat avstånd till hemmamiljön i Nykvarn. Viktigt är nu att hon får vara frisk under försäsongen så hon får en ärlig chans att spela sig in i laget, får Felicia en bra försäsong ska det inte vara några problem. Rönnby har varit heta på värvningssidan och flera duktiga spelare är klara.

Vad som händer annars i Telge är förstås bara rykten. Carro Rosenberg pratar med Sirius, Therese Gustafsson har hälsat på i Umeå (Dalen). Terese Ahlqvist är intressant även hon för Dalen och Rönnby. Åsa Tjusberg uttalade sig i LT och att hon ska gå till någon annan klubb efter sin rehab är inte så troligt. Hon håller på att ”rota” sig i trakten med ett boende i Järna och ett jobb i Södertälje. Kanske får ”ladies” i Järna nytta av hennes tjänster i framtiden. Hur Erika Stigulfsdotter tänker vet jag inte, hon flyttade tillbaka till Södertälje för att vara nära familjen så längre bort än Västerås tror jag inte på. Närmaste laget Täby, med avgående tränare och en ekonomi som går back, tror jag inte är något gångbart alternativ.

Nykvarn då med alla sina talanger?

Som jag ser det bör unga, ambitiösa och träningsvilliga tjejer söka sig till allsvenska laget Telge. De mer socialt och curlade tjejerna kan antingen stanna i Nykvarn eller söka sig till Västertälje, om klubben nu kommer till skott.

Alternativet Telge gäller förstås för satsande tjejer i Järna, Gnesta och Trosa.

Vad klar med att klaga på att Telge inte fått ny tränare ännu, men i skrivande stund så konstaterar jag att så inte längre är fallet. Igår kväll presenterades Torbjörn Aanerud som ny tränare för damlaget. Bra eller dåligt? Jag lutar åt bra. Hade en del att göra med Torbjörn under min ”korta” tid i Hässelby.

Även om han då mer fungerade som sportchef så är mitt intryck kunnig, positiv och arrangerande. Han har nu också erfarenhet av Telge genom att varit tränare för Telges division 1 lag och Jas-laget som bestod av tjejer från Telge och Järna.

Herrarna i Telge?

Nu har man en tränare men hur ser det ut på övriga positioner? Två unga killar från Huddinge IBS har anslutit, men mer spets varo välkommet. Telge har känt lite på nästa säsong med en träningsmatch mot Onyx från allsvenskan. Det blev förlust med 5-7 men det viktigaste är förstås att testa i en sådan match. Resultatet i sig skrämmer förstås inte.

Nu till något som inte går hem hos alla innebandyspelare, FÖRSÄSONG.

Jobbigt, jobbigt och jag är juuu en lirare. Men för att kunna prestera på max och framför allt hålla sig skadefri så är det ett måste. Som sagt det finns inga vägar till framgång utan ett tufft jobb under försäsongen är det som krävs. Därför tycker jag att man behöver skilja på ambitiösa spelare och ”sociala” spelare. I dagens elitinnebandy finns det (tyvärr?) ingen plats för spelare som inte går in med hjärtat.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *