Ingen text-robot här inte.

Väldigt dålig bevakning av innebandyn i LT, så jag får väl starta upp bloggen igen. Bevakningen av en ”text-robot” ger jag inte mycket för. Trodde att jag som pensionär skulle få hur mycket tid som helst att blogga men riktigt så har det inte blivit.

Jag är ny styrelsemedlem i Telge SIBK men jag tror inte det ska påverka bloggen, jag tänker nog fortsätta ge min synpunkt på innebandyn oavsett det är ris eller ros.

Tänkte att första bloggen skulle handla om dagsläget när det gäller damer och herrserierna för att sen försöka mig på en återblick över den gångna säsongen.

Vi börjar som sig bör med lite daminnebandy.

Telges damer hade i helgen dubbelmöten då södra serien var ute på en ”road-trip”. Jag hade inga möjligheter att se lördagens förlustmatch, 6-5 i SD, mot Lindome men var på plats i söndagen 8-2 vinst mot Lindås Rasta.
Jag pratade förstås med både ledarstab och ”folk på läktaren” som såg lördagens förlustmatch och något som många talade om var brist på inställning vid matchstart. Lindome var starkast i varje närkamp under i alla fall första halvan av matchen och det har man inte råd med på den nivå som allsvenskan innebär. 100% från början är vad som gäller.

Nu har förstås Telge ett ungt lag så vissa brister i inställning är förståelig. Många nya spelare efter nedflyttningen från SSL. Dessa kommer först och främst från talangutvecklingsklubben Nykvarn, väldigt duktiga tjejer som har en stor utvecklingspotential. Med det unga lag som Telge har där många spelare förr om åren, i sina lag, kunnat gå på 60-70% och ändå vinna matcher håller förstås inte i allsvenskan.
Om inställning i början av lördagsmatchen var dåligt var den definitivt den omvända på söndagen. Full fart från början och det gav en 3-0 ledning redan efter 5,34. Då dyker nästa problem för lag med liten allsvensk rutin. Man känner sig lite nöjda med den riktigt bra starten och går ner i framför allt noggrannhet. Tempot fortfarande högt men svåra och slarviga passningar, mycket bolltransport gjorde att Lindås kunde komma in mer och mer i matchen. Att Telge var det bättre laget var det inget snack om men siffrorna kunde ha blivit jämnare. Kul att se det internationella inslaget i Telge, Pauline Meneust från Frankrike, göra en bra match som kröntes med hennes första mål i allsvenskan.

Fortfarande ett tufft tabelläge för tjejerna som i första hand slåss med Rönnby Västerås ungdom om att undvika kvalplatsen. Upp till lagen ovanför är det tunga 7-8 poäng.

Telge har även ett lag i division 1 Södermanland/Östergötland som just nu ligger trea i tabellen. Ett ännu yngre lag som liksom det allsvenska laget leds av Peter Nilsson. Om han orkar och hinner med att träna dessa två lag så är det förstås väldigt bra. En samsyn på hur spelsystemet fungerar är bra för kontinuiteten inom klubben.
Telge har också i samarbete med Järna ett JAS-lag. Laget vann sin kvalgrupp och är därmed klara för regionslutspel som går i början av februari.

I div 1 håller också Nykvarns unga tjejer till. Just nu är laget på andra plats i tabellen efter FBC Nyköping. Tabellen haltar lite men det ser ut som Nyköping ska knipa den ena av de två kvalplatserna till allsvenskan. Jag antar att Nykvarn ligger bra till för den andra då jag är osäker på om de ”U-lag” som finns i serien får kvala.
Nykvarn har delvis ett helt nytt lag då ett gäng gick till Telge inför denna säsong. Jag vet att det var en del gnäll från klubben över det, men tjejerna gjorde helt rätt tycker jag. Utvecklingspotentialen allsvenskan måste vara betydligt större än i div 1. Nykvarns damlag har själva under årens lopp varit duktiga på att värva tjejer från klubbarna i närområdet. Så det där med ”glashus” kanske gäller.

Nu har man ett väldigt ungt och talangfullt lag på gång igen men jag tror inte att allsvenskan är ett alternativ än på några år. Det var väl i princip hela laget som ställde upp i junior SM men där gick det inte lika bra som för Telge/Järna. Man förlorade båda sina matcher och kom sist i sin grupp.

I division 2 Södermanland finns Kolpenäs, Gnesta och Järna med från närområdet. Möjligen att jag ska räkna in även Strängnäs i den samlingen, kul i alla fall att Strängnäs fått ihop ett damlag. Järna var egentligen kvalificerade för ettan men valde bort det. Tror inte att resor till Östergötland lockade särskilt mycket. Den serien leder FBC Katrineholm överlägset. FBC är ett nystartat lag efter konflikten som var mellan tränaren och Katrineholm IBK.

Jag tror jag nöjer mig så länge och tar en ny blogg med herrar senare i veckan.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *