Då var det herrarnas tur.

Då var det herrarnas tur.

På herrsidan finns det inget allsvenskt lag i närområdet, men i distriktet har vi två väl etablerade klubbar i Onyx och Strängnäs. Även grannkommunen Salem har ett lag som ligger i toppen av den norra allsvenska serien. Det finns förstås en hel del killar med bakgrund i Nykvarn och Södertälje i de tre lagen.

Men det kanske är dags nu att få ett allsvenskt lag, då Nykvarn gått som tåget i serien och just nu leder den med 5 poäng. Ett ungt lag stöttat av några lite äldre och erfarna spelare. De har en första lina med Oscar Janthe och tvillingarna Rigogiannis som står för mer än hälften av lagets gjorda mål.

Lucas och Kevin Rigogiannis har vad jag erfar dubbel licens med Växjö, så vad det innebär för deras fortsatta innebandy under säsongen återstår att se. Hoppas att de i möjligaste mån hjälper till att försöka spela upp Nykvarn i allsvenskan. Mycket kan förstås hända på de 8 omgångar som återstår med att laget ska hamna topp fyra ser jag som självklart. Sen är det ”bara” att fixa kvalspelet också.

Om det går bra för Nykvarn så går det desto sämre för grannen Telge. Just nu på nedflyttningsplats med 4 tunga poäng upp till Linköping FBC över strecket. För mig som sett en del matcher denna säsong så tycker jag att laget borde vara högre upp i tabellen. Det känns som om att det efter alla förluster sitter i huvudet på spelarna, för innebandy mässigt så står sig laget bra i serien. Man blir osäker och slår det där passet som man inte skulle slå, försöker sig på den där brytningen man inte skulle göra och så vidare. Det är mentalt tungt att förlora matcher på sluttampen och det gör att man givetvis får ett energitapp.

Ett sådant exempel är SD förlusten mot Hovslätt där man släpper in kvitteringen 19,38 in i tredje för att sedan förlora i SD. För Nykvarn som har flyt och självförtroende är det just nu precis tvärt om. I sin match mot Hovslätt i omgången efter kvitterar man när det är 11 sekunder kvar av matchen för att sedan vinna i SD.

I herrarnas division 2 är det väldigt jämt i toppen där Gnesta leder 1 poäng före FBC Nyköping och 2 före Onyx IBS. Gnesta har fått tillbaka bröderna Alexander och Daniel Johansson från allsvenska Salem. Två klockrena förstärkningar som kan leda till att Gnesta nästa säsong spelar i division 1. Storebror ”Lelle” har på 6 matcher gjort 24 (11+13) poäng och Daniel har på 5 matcher gjort 20 (5+15). Jag behöver väl inte tala om att båda gick hos Ronnie och mig på Igelsta.

I div 3 så domineras serien av en hoper U-lag så uppflyttning från den serien får jag vänta med. Klart är att Magnus Åström i Galagowear toppar poängligan som vanligt. 42 Poäng (29+13) på 9 matcher är mer än godkänt. Jag förstår inte att han år ut och år in harvar i trean.

På Jas-sidan så toppar Nykvarn grupp J med klara 30 poäng på 11 matcher. Sämre då för Telge, även här, som ligger näst sist med 7 ihop skrapade poäng.
Det här var lite om dagsläget återkommer med en utförligare blogg om säsongen som varit.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *