Man får betala för sig här i livet

Så skrev Barbro Hörberg i visan om den pensionerade mannen som betalt en fru i Bollnäs 800 kronor för att bli kysst på kinden. ”Kyssarna jag fick det var dom enda som jag någonsin har upplevt i mitt liv” sjunger hon senare.

 

Jag kom att tänka på ovan nämnda visa när Lindeskolans 50 år ska firas med middag i Lindesberg Arena nu i höst. Ni har säkert läst något om detta. Saken var den att personalen anmodades betala för middagen medan politiker skulle gå gratis. Efter diverse medial uppmärksamhet kovände kommunen och lät alla gå gratis. Linda Svahn (S) försökte försvara tilltaget, i någon mån täcka över, och Pär-Ove Lindqvist (M) replikerade och göt olja på vågorna.

 

Att få mat och underhållning, bröd och skådespel gratis är ingen självklarhet. Tvärtom. Jag är van att betala för middagar. Jag är till och med van att betala för middagar och få frågan om jag mot förmodan har lust att underhålla mellan huvudrätt och dessert. Till synes ogenerat från frågeställaren.

 

Så, politiker i Lindesberg, även om det blev gratis denna gång, är detta ingen garanti som varar för evigt. ”Man får betala för sig här i livet” som det sjungs i visan. Vem vet, ni kanske måste steppa innan hallonmoussen serveras?

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *