Satsa allt på idrottsturismen!

”Idrottsturism”, smaka på ordet. Visst får ni också en smak av blött underställ i munnen?

Jag tycker det är ett underbart att man vill satsa mer på ”idrottsturismen”, det ligger helt i linje med Lindesbergs varumärkesplattform eftersom idrotten är en av de största besöksanledningarna i Lindesberg. Jag frågar mig bara: finns det några andra anledningar? Har svårt att tro det. Nä, jag tycker vi satsar vidare.

Bara att besöka nuvarande turistbyrån i Lindesberg kräver att man är idrottare eller åtminstone har starka ben. Rörelsehindrade göre sig icke besvär och får (om de nu vill komma till turistbyrån) ta sig in i entrén på baksidan, mot gården. De är förmodligen inte vare sig röststarka eller köpstarka nog att göra sina röster hörda i Lindesberg.

Så, vi satsar på idrottsturismen, punkt!

Vi borde alla sluta upp för att utveckla idrottsturismen. Vi kan inte vara många nog. Bred ut lindlöv och träningsoverallsjackor. Skandera: ”Lindesberg – the best a svettig karl can get”, ”Här har vi bollen men vägrar att passa” eller ”Balla bollar studsar bäst”.

Vi står kring Arenan med vimplar i händerna och betraktar hur det kommer en busslast handbollsspelare till Lindesberg. Vad kan de vara, femton stycken plus tränare och materialare? Efter matchen köper de en varm korv. Intäkterna för idrottsturismen är säkrade.

Publicerat av

Stefan Jansson

5 reaktioner till “Satsa allt på idrottsturismen!”

  1. Bra Stefan att du skriver om funktionshinders problemet vi har i Lindesberg, det verkar som om de som arbetar med tillgänglighet i denna stad bara vill, att vi som är funktionshindrade ska sitta inne och bara finnas knappt det.

  2. "Idrottsrasism"? Är det avundsjuka som styr eller….? Kan samarbete vara är en bra medicin? Obehagligt är det iaf att du återkommer till ämnet år efter år = negativ reklam för Lindesberg.
    Medans du funderar på detta kan du ta reda på fakta; Hur många personer, barn, ungdomar och vuxna har deltagit i någon aktivitet i Lindesbergs Arena bara i augusti? Hur många läger och cuper var det? Hur många övernattningar har det resulterat i?
    De åt mer än 1 varm korv och de fick inte plats i 1 buss, det vet jag säkert. Välkommen till verkligheten!

    1. Idrottskulturarbetare! Äntligen någon som svarar med bett! Jag är väldigt glad om jag får del av fakta, får del av siffror, får framgången redovisad! Bussplats för bussplats, varmkorv för varmkorv. Allvarligt talat måste olika röster få tala och vem ska tala för NÅGONTING annat än idrotten i Lindesbergs kommun? Någon måste göra det. Negativ reklam för Lindesberg? På vilket vis? Specificera! "En bra kommun som Lindesberg kan ta lite skit", brukar jag säga om någon tycker jag målar hembygden i annat än solstänkt akvarell. Idrottsrörelsen är stark i Lindesberg och ska så förbli. Kommer så förbli oavsett vad jag skriver här. Lindesberg är en idrottskommun men Lindesberg är en fasett av alla oss som bor här. Någon måste tala för NÅGONTING annat. Slicka skosulor får andra göra. Att tala om "idrottsrasim" bara för man är kritiskt till ordvalet "idrottsturism" är vämjeligt. Jag är stolt över Lindesbergs idrottsframgångar, Lindesbergs Arena och all kraft den alstrar. Men det klart att det blir skelögt om man ser idrotten som = Lindesberg. Lindesberg ÄR idrott MEN så mycket mer. Det är inte avundsjuka. Däremot är samarbete alltid bra. Jag älskar samarbete! Samarbetar gör jag hela dagarna. Välkommen till MIN verklighet!

  3. Bra svarat där Stefan! Lindesberg är oerhört mycket mer än idrotten. Dom kanske drömmer om ett idrottens Ullared?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *