Bergslagens … vadå?

Lindesbergs hemsida måste väl anses som den tråkigaste, fulaste, komplicerade och mest ovälkomnade bland landets kommuners hemsidor. Välkomna till ”Lindesberg – vi är tacksamma om ni slår ert besök ur hågen snarast.”

Nu har Lindesberg genom vår nya varumärkesplattform fått ny logga illustrerad av tre kullar med glöd i mitten och med underrubriken ”Bergslagens själ”. Vad gör Lindesberg till bärare av detta och vad utmärker ”Bergslagens själ”?

Någon typ av svar hittar vi faktiskt på Lindesbergs fantastiska hemsida:

”Det här menar vi med Berglagens själ

Lindesberg sammanfattar vad Bergslagen och människorna som bor här handlar om – kämpaglöd, engagemang och samarbetsvilja.

Det är alla karaktärsdrag som är djupt rotade i de förutsättningar för att bo, leva och verka som alltid funnits på platsen.

Den unika Bergslagsnaturen med skogar, sjöar, berg och böljande åkermarker – de livliga centralorterna och landsbygdens lugn – präglar både invånare och livsvillkor.

I Lindesbergs kommun finns essensen av Bergslagen.

Från Kloten i norr till Fellingsbro i söder hittar vi glöden och gemenskapen, aktiviteterna och lugnet.”

Härligt, eller hur? Eller är det allvar? Eller skojar man bara? Tänker på Lindesbergs kommuns tidigare försök att med bilder, mascotar eller slogans konkretisera Lindesbergs och Bergslagens själ.

Från ”Hawaii-loggan” till det gröna ”trollet” Klimpen och slogans som ”Bergslagen lever” och ”Bergtagen av bergslagen”. Till dagens fantastiska hemsida.

Då är det bra att vi då fått en ny varumärkesplattform eftersom ”varumärkesplattformen talar om vilken bild vi vill visa upp och ska ligga till grund för all kommunikation och marknadsföring av platsen.”

För det är ju så att: ”genom att utgå från varumärkesplattformen kan alla vi som bor och verkar här bygga en tydlig och enhetlig bild av Lindesberg.”

Det är bra att nu äntligen ha riktning och strävan. Det är på tiden. Hoppas att den riktningen i längden även omstöper och förändrar t.ex. hemsidan från grunden.

Det är bara ordet varumärkesplattform… Handlar det om en ort, människor eller fläskkarré? Jag menar: varumärkesplattform, vad är det? Jag har länge undrat. Tills en fin vän upplyste mig. ”Det vet du väl, plattformen är ju det som är kvar när tåget redan har gått..”

Publicerat av

Stefan Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *