Martin Almgren är min Idol!

Sångare och lastbilschaufför? Känns kombinationen igen? Tänkte väl det. Det är visserligen långt från förlagan i Memphis till Linde men det är lätt att tala om naturkraft när man hör Martin Almgren.

Första gången jag hörde honom i Manskören Harmoni tänkte jag: Herregud, här är ju en som kan sjunga! (Därmed inte sagt att INGEN i Manskören kan sjunga…! Däremot var ovan nämnde Almgren ovanligt sams med tonerna.)

Samma år som jag hörde Martin Almgren lurade jag med honom i en föreställning jag gjorde på bl. a. Stadshotellet som hette ”Färd utan O” och där sjöng han ”Roll over Beethoven” i finalen. Det var mycket angenämt. Sedan har varje sceniskt möte med Almgren varit just det. Angenämt.

Jag har aldrig sett ett helt program av ”Idol”, nu tvingar mig denne Almgren till detta.

Detta föranleder denna dagsvers:

 

Sitter och ser från min teve-stol

En något obekväm ”Idol”

Någon jag inte sett där förut

ett rödhårigt kraftfullt Linde-krut

 

En slags främmade fågel, helt uppenbart

Dansar väl knappast och tji spagat?

Kanske röstas ut innan allt är klart?

Kanske för bred i ett smalt format?

Men…

Röst och charm är väl det centrala!

Han bör höras av fler än av oss lokala!

Ty…

I djungeln står vart träd på palm-ben!

Vem ger inte kvälj och kvalm- men?

Vem lyckas t.o.m. på kyrkans psalm-scen?

Han borde vinna: Martin Almgren!

Publicerat av

6 reaktioner till “Martin Almgren är min Idol!”

  1. Bravo Stefan. Som vanligt mitt i prick. Martin har även spelat o sjungit i Resta bygdegård ett par gånger. Han är en naturkraft

  2. Stefan du rimmar som Eminem! Hade inte tänkt på att falsksång kunde ge kvalm-men och att kyrkan hade en psalm-scen.
    Håller med om att Almgren är ett feno-men med röst så sammets-len som gör oss stolta i hela Örebro len… eller ja… . Hoppas Martin vinner!!! Lindes Ed Sheeran.

  3. Det är bara att gratulera grabben till framgången. Rösten har djup och själ och att be honom, att som de flesta andra, sjunga pipiga och infantila låtar är juryns sätt att försöka bli av med honom. Det finns många själlösa inspelningar av den fantastiska låten "Shake a hand", senast med Lasse Stefanz/Jerry Wiliams, det skulle vara härligt om Martin kunde visa alla var skåpet skall stå. Men utan barytonsax fungerar det inte, men den skall ju någon annan spela. Kör på Martin, mer kraftfull rock åt folket, utan dig skulle jag inte titta på programmet..

  4. Bättre sent än aldrig. Bra rim!
    Martin Almgren är fantastisk både musikaliskt och som person. Idol har aldrig vaskar fram en bättre artist och vinnare än 2015. Martin fick mig att följa programmet och dessutom rösta 😊. Martin går hem överallt och bland alla åldrar. Jag hoppas att artistlivet inte förändrar något som är Martin Almgren idag. Jag önskar att han förblir exakt den sköna kille han är. Martin är en sann förebild för alla, okonstlad empatisk och ärligt rättfram som man önskar att vi människor kunde vara mer ofta. Kör på Martin. Väntar spänd på ditt nästa album med fler sköna låtar framförda med din helt fantastiska röst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *