Aldrig på en söndag

Söndag är ingen bra dag att fika på. Allra minst i Lindesberg. Söndagar är helt enkelt en dag som man ska hålla sig inne på.

 

För några veckor sedan försökte jag tillsammans med en vän hitta någonstans att få en kopp kaffe på en söndag. Det var svårt. För att inte säga stört omöjligt. Allt var igenbommat och stängt utom 37:an som var överfullt.

 

Är det verkligen så få som vill fika på söndagar i en stad som Lindesberg? Jag vet caféer som testat söndagsöppen men fått återgå till det normala stängda läget. Trist känns det hur som helst.

 

Hur gick det då på fikavandringen? Till slut hamnade vi på caféet i badhusets entré. Att kalla det café är en grov överdrift bör tilläggas. Men det kanske finns kriterier för det. Om det krävs delicatobollar och en doft av illa uppvärmt bryggkaffe uppfyller man kriterierna med råge. Men mig gjorde det inget. Jag var tvärtom nöjd. Jag dricker nämligen inte kaffe.

Publicerat av

En kommentar till “Aldrig på en söndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *