Visa mig ditt smågodis och jag ska säga dig vem du är

Jonas Gardell sa vid något tillfälle att man vet att man börjar bli gammal när man tittar i Ellos-katalogen och utbrister: ”Det här var ju både snyggt och käckt!”

 

Man kan spåra ålderstecken även vad gäller intag av godis.

Som barn tyckte jag om såna där sockerbitsformade vita och sega saker. Det gillar jag inte nu.

 

Jag vet inte när det hände men plötsligt började jag sukta efter både Bridgeblandning och Marabous Dukatnougatkaka.

 

Det gäller även samma sak med glass. Jag känner att jag blivit min egen far när jag sorterar bland smakerna. Vid en glasskiosk i Göteborg tog jag en våffla med wienernougat och romrussin varvid min kompis Markus utbrast: ”Oh, hallå farfar!”

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Visa mig ditt smågodis och jag ska säga dig vem du är”

    1. Hej Signaturen PK! Det är jag, den malliga estetpajasen med blogg, som skriver till dig. Låt dig för det första inte förledas av mitt malliga yttre, ty det döljer ett sårbart inre som inte riktigt, i sin naiva enfald förstår att du suckar synbart irriterat när jag skriver om små ting som smågodis och glass. Jag har skrivit om värre saker som politik, avfallshämtning och dåligt rimmad vers utan att för den skull reta någon till suckar och för detta förtjäna tillmälen. Estet är visserligen inget tillmäle, och estet är jag i själ och hjärta. Pajas är jag förvisso också. Vad gäller pajas vill jag avsluta med ett citat av den mycket berömda clownen Grock (1880-1959). Grock träffade en person som vid en tillställning såg på clownen med förakt sa: "- Jaså, det är er man skrattar åt?" "Ja," svarade Grock, "men bara när jag själv vill."

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *