Ikväll bor vi alla i Martin-land

Sällan har väl den lilla staden slutit upp bakom någon som i detta nu. Om Stenmarks störtloppsåk fick Sverige att stanna har Lindesbergarna stannat tiden på fredagarna framför Idol hela denna hösten. Det har tryckts Martin-kepsar, Martin-tröjor, Martin-mössor, gjorts Martin-praliner, bakats Martin-bakelser och krängts Martin-burgare. Stolta och samlade har vi alla röstat, messat och ringt.

 

Lindesberg kunde aldrig fått bättre reklam, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Företagare har tävlat om vem som hejar mest på Martin.

Och Martin Almgrens kärlek och tillgivenhet till hemstaden är varken tillkämpad eller spelad – precis som hans sånginsatser saknar Martin Almgren där ett falskt register.

 

Sällan har väl Lindesbergarna varit mer överens. Och sällan har väl Lindesberg visat en bättre sida. Det är kanske Martin som är vår bästa sida. Eller också personifierar Martin det som vi alla skulle vilja vara: okonstlade, ödmjuka, glada, nyfikna, skojfriska men utan någon form av fördömande drag.

 

Och vinnare eller ej. Vem minns en vinnare två dagar efter?

 

Ja, vinnare eller ej. Frågan är vad som är den största segern. Om man efter direktsändningpressen, mediebevakningen och ståhejet kommer ut på andra sidan som en starkare kopia av sig själv, får man vara glad. Och där har Martin redan vunnit.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *