Synd på så rara ärtor

Ibland borde saker och ting bli bättre. Med rätt ingredienser borde såsen smaka fantastiskt. Trots detta vimlar det av vinnande kombinationer som inte blir just det. Vinnande. Som i fallet med flertalet teveserier t.ex.

 

TV4 visade nu i höstas ”Boymachine” på fredagar.

Med bl.a. Jonas Karlsson, Henrik Dorsin, David Wiberg och fantastiska Shima Niavarani.

Rätt platt, dött och för att vara komediserie både förutsägbart och inte vidare kul.

Varken hantverket av att kunna göra komedi, omdöme eller talang saknades. Men likafullt ett brödjobb. En seg dag på jobbet.

Inte ens de själva kunde ha trott på manuset.

 

Eller ”Gangsters & Gentlemen” som visas nu på SVT. Efter Klas Östergrens mytomspunna romaner från 80- och 90-talet. Underbare skådespelaren David Dencik spelar typ 19 årige gamla Henry Morgan. Med tanke på den stora arbetslösheten som råder bland skådespelare borde väl någon yngre än 41 ha kunnat vaskats fram. Men Michael Marcimain ville väl helst jobba med sina favoriter såsom Sverrir Gudnasson, David Dencik och Ruth Vega Fernandez. Vackert, välgjort förvisso, men något väsentligt saknas. Känsla möjligen. Allting blir för det mesta grimaser och yxig dialog.

Synd. Det är det. När det kunde blivit så bra.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *