Namnbyte förnöjer

Knappt har man lärt sig skillnad på BKT och BMB förrän man ska byta namn på dem. (Förkortningarna betyder Bergslagens kommunalteknik och Bergslagens miljö- och byggnämnd.) De nya namnen föreslås bli Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsnämnden. Jaha. Vad ska man säga om det?

Det föranleder hur som helst följande populärkulturella paralell: I Mel Brooks film ”Robin Hood – men in tights” från 1993 får häxan Latrine frågan av prins John varför hon heter just Latrine. ”Its taken” svarar hon och fortsätter: ”It used to be Shithouse”. ”Good change” svarar prins John.

Det namnbytet förstår man ju i alla fall.

Det är oklart vad BKT och BMB:s namnbyte egentligen kommer kosta. –” Vi efterlyser ekonomiska konsekvenser i förslaget”, säger Ewa-Leena Johansson (S), kommunstyrelsen i Ljusnarsberg i gårdagens NA. I maj eller juni detta år beräknas besluten fattas om förändringen i form av namnbytet och ”vissa justeringar av ansvarsområden”. Detta skall sedan träda i kraft 2017. Christer Lenke som är kommunchef i Lindesberg har svårt att se skillnaden på BKT och BMB. ”Jag själv ibland kan tveka vad som är en fråga för BMB eller BKT,” säger Lenke till NA 18 januari.

Personligen har jag väldigt svårt att se skillnad på kommunchefen Christer Lenke och Bengt Storbacka som sitter i kommunstyrelsen och även är ordförande för en nämnd inom Region Örebro län. Typ bara glasögon som skiljer. Jag föreslår därför att de skulle också kunna byta namn med varandra till Cengt Lerkacka och Bister Stonke.

Flera i Lindesbergs politiska ledning och förvaltning skulle sedan kunna följa deras exempel.

Irja Gustafsson skulle kunna byta namn till Arga Gustafsson för att inge ytterligare respekt och barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn skulle få byta namn till Linde Barn och socialnämndsordföranden Susanne Karlsson skulle byta till Soc-Ann Karlsson.

Näringslivschefen Merit Israelsson kunde dessutom byta efternamn till Thor, för att på så sätt främja och stötta ett lokalt företag. Merit Thor.

Tipstack till Johan!

Publicerat av

5 reaktioner till “Namnbyte förnöjer”

  1. Detta var riktigt bra Stefan, i bland passar dina inlägg att ta till sig. Men om de styrande tycker så det tvivlar jag på.
    Var och en värnar nog om sin egen position tills de trillar av pinnen, det visar historien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *