Påskkärringar på vift

När jag var liten började jag göra påskkort rätt många veckor innan påsk. Först var jag oerhört noggrann och gjorde kort i A4-format som jag sedan vek mycket omsorgsfullt och snyggt. Sedan blev jag slöare och klippte kort i A6-format och ritade antingen ägg med rosett på eller en kyckling bestående av två bollar. Korten la jag sedan i den blå korgen med vita blommor som mamma hade gjort när hon gick på en kurs i korgmålning.

 

Oftast gick jag ensam genom Grönbo men vid ett tillfälle gick jag tillsammans med Jenny, Charlotta och Linn (visserligen med hjälp av lite bilåkning) ända till affären i Spannarboda. När vi kommit till Isidor bad vi om att få låna telefonen och ringa hem för att få skjuts tillbaka. Vi orkade inte gå och vi kunde knappt bära korgarna längre. Dessutom hade det börjat regna.

 

Påskhelgen förflöt sedan i ett sockerspeedat töcken framför dramaserien om Jesus sista dagar. Som då alltid gick på teve under påskhelgen.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *