Öppna kort, tack

Det är positivt att oppositionen i Lindesberg belyser det faktum att den politiska majoriteten inte agerat öppet och demokratiskt. Att man i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och byggandet av bostadsmoduler agerat med locket på inför oppositionen.

 

Det är däremot inte positivt med stängda dörrar, visklekar och hemliga grupper. Det är klantigt av den politiska majoriteten. Det gynnar ingen och spelar den annars så tandlösa oppositionen i händerna.

 

Det klart man förstår den politiska ledningen, om man agerat med oro, eftersom staket, vakter och bevakning tyvärr alltid är en del av vardag i liknande hantering av byggen. Numera.

 

Och tonläget och nivån på debatten är alltid den värsta tänkbara. För någon vecka sedan hölls det ett möte för allmänheten angående kommande HVB-hemmet i centrala Lindesberg. Viktiga, oerhört välformulerade och i sammanhanget mycket relevanta fakta framlades. T.ex. nedskräpningen som kommer öka lavinartat. Okänd källa och omöjlig att följa upp eftersom inga ensamkommande ännu anlänt till boendet. Dessutom hade någon hört, givetvis från säker källa, möjligen någons tandläkares systers farmors mormors marmors milf att de ensamkommande barnen inte alls var barn. De hade minsann skägg.

 

Jag har ställt mig frågan förut och jag ställer den igen: är vi mänskor eller fläskkarré?

 

Beslutet av mottagandet av flyktingbarnen fattades i november förra året, det är inget att diskutera, men majoriteten måste delge beslut och hantering om byggnation och placering till övriga ledamöter. Öppna kort, tack!

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *