Klart Kleber ska kulturutbildas!

Det är inte lätt att förstå sig på hur det politiken är organiserad i Lindesberg. Vi har färre politiker i varje nämnd och färre nämnder, någon enhet och några utskott. Orsaken var ett hugskott, snabba puckar och en knappast genomtänkt analys av konsekvenserna. Undrar om utvärdering och analys i efterhand har förekommit?

Sedan beslutet fattades i all hast i juni 2014 har vi i Lindesbergs kommun t.ex. ingen kultur-och fritidsnämnd utan enbart en beredning för kultur-och fritidsfrågor som ligger under kommunstyrelsen.

Det var bråttom när beslutet skulle fattas och det man hade för ögonen var att man skulle behöva färre människor dvs. politiker att avlöna och eventuellt kortare beslutsgångar.

Därför är det sunt att tillväxtutskottets ledamöter får nån form av kulturututbildning. T.ex. Jonas Kleber. Detta genom projektet ”Konsten i samhällsutvecklingen”. Tanken är att skapa fler samarbeten mellan kommunen och kulturen. Det är också fint att politiken visar ödmjukhet eftersom det alltför ofta antas att alla vet nånting om allting bara för att man sitter i bestämmandeposition.

 

 

Publicerat av

Stefan Jansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *