Småsnacka inget för Storbacka?

Den allmänna frågestunden vid kommunfullmäktige i Lindesberg ska tydligare regleras. ”Vi har otroligt generösa möjligheter jämfört med många andra kommuner”, säger Bengt Storbacka (S), fullmäktiges ordförande.

 

Däremot kommer inte detta sig av ett upplevt behov, däremot har det hänt att ”frågeställningar inte varit frågor” enligt NA 2016-05-04. Man kanske bara vill slippa frågor från en obehaglig allmänhet?

 

Helst ska frågor om fullmäktiges, kommunstyrelsen och nämndernas handläggning lämnas skriftigt fem dagar före sammanträdet. Detta för att det, enligt Storbacka ”ger bättre förutsättningar för ett genomarbetat svar.”

 

Frågan är om det kommer göra någon skillnad? Tyvärr är våra förtroendevalda i denna kommun, oavsett partifärg, inte kända för att vara verbala, vare sig det är skriftligt eller muntligt. Därför denna populärkulturella parallell till Claes Erikssons film ”Monopol” från 1996, där statsminsterkandidaten pratar med journalisten.

”Ge mig inga frågor som jag inte kan svara på” säger politikern.  ”Glöm det”, svarar journalisten. ”Varför då?” frågar politikern. Journalisten avslutar ” Vad ska jag ställa för frågor då?”

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *