Energikällan – på väg in i framtiden!

Vi har ett fint badhus i Lindesberg. Bra bad och trevlig personal. Det är alltid mycket folk och populärt resmål för många. Synd bara att det ska vara så svårt att få simskoleplats.

 

Om man vill få en plats på simskolan (och även om man missat en termin) måste man köa och vara på plats i egen hög person på badhuset, helst före klockan 06.00 på morgonen. Platserna går åt så pass fort att lite senare på morgonen kan det vara för sent, man måste vara där när platserna släpps och betala på plats. Om man varit inskriven tidigare, har man två veckor på sig att dyka upp badhuset för att återanmäla sig, innan platserna släpps till ”alla”.

 

Nymodligheter som Internet? Otänkbart! Telefon? Aldrig! På något sätt förnya och förbättra systemet? Absolut inte!

 

Det har trots allt blivit MYCKET bättre än det var förut.

 

Då var man nämligen tvungen att skaffa en runsten, knacka in en simskoleanmälan på både urnordiska och gotiska runor på denna och skeppa stenen och sig själv med en båt av balsaträ till bergskedjan Anderna, samt runda Sydsandwichöarna och Kap Horn på vägen. Väl framme vid Chiles kust måste man sända en ljusraket samt simma från Isla San Ambrosio till Valparaiso med runstenen på ryggen. Därefter måste man skjuta sig i luften över jordklotet med specialtillverkad luftvärnskanon och landa på Bornholm. Från Bornholm flyger man segelflyg (glöm inte runstenen) för att landa i utomhusbadet i Rockhammar. Det måste dock vara en lördag man landar för man måste köpa två meter vaxduk, tre siktkakor samt strumpor från försvaret på Nisses Allt-i-allo. Därefter  får man lifta till Lindesberg, tälta utanför Energikällan till måndag morgon, muta tre badvakter, hångla med en vaktmästare samt därefter scanna och göra en 3D-kopia på runstenen. På så sätt fick man en åtråvärd simskoleplats!

 

Men så är det som sagt inte nu. Det är toppen att Energikällan följer med i utvecklingen!

 

Publicerat av

Stefan Jansson

3 reaktioner till “Energikällan – på väg in i framtiden!”

  1. De som suttit länge (??? alltsedan milstolparnas införande ???) och klurat på om det möjligtvis kanske kanhända skulle gå att anmäla sig per telefon eller Internet praktiserar troligen torrsim i en lokal utan el. Badkläderna är ännu inte inhandlade. Ordspråk ”Skola vi simma eller simskola”

  2. Som ledamot i styrelsen för bolaget som äger badhuset kan jag berätta att en ny hemsida med möjlighet att anmäla sig till och betala för simskola är på gång. Planer finns på att lanserar den nya hemsidan under hösten om inget oväntat inträffar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *