Ansvar inget för LIBO?

Lindesbergs kommuns egna fastighetsbolaget LIBO, eller om det är Falab, Skumab, Mutab eller Vetefanvaddetheternuab, ska sälja skogen i Munkhyttan. Där finns skolmusem, skjutbanor och fyra verksamma föreningar. Fjärilsreservatet som kommunen skött med armbågen sedan ett antal år ingår också i köpet.

Först nästa år, 2017 alternativt 2018 blir försäljningen aktuell, menar Falabs VD Roger Sixtensson. Kommunen är mån om att sälja skog, nu senast i Ramsberg, för att främja fortsatt bostadsbyggande i centralorten Lindesberg. Politikerna är i nuläget inställda på att sälja alltsammans i ett paket, men det klart att alternativ även finns för avstyckning av fastigheten. Det är komplicerat, det inser även jag, och bostäder behöver byggas, men med de ”marknadsmässiga” hyror som det kommunala fastighetsbolaget tar ut för t.ex. skollokaler borde vinsten vara större för nyinvesteringar. Att till synes små skrubbar, läckande baracker och icke underhållna skrymslen kostar hundratusentals kronor årsvis är svårt att förstå.

Det är inte första eller förmodligen inte sista gången heller som vårt kära fastighetsbolag handlar först och tänker inte alls. Politikerna som är så förbaskat förblindade av viljan att få bygga nya bostäder så de glömmer vad som skapat Lindesbergs särart. Värden, bestående och viktiga som gör Lindesberg till Lindesberg och inte enbart bygger på snabb kortsiktig klös. Ansvar, någon?

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *