Skönt med blogg-sällskap!

Jag märker till min egen glädje att flera lokala politiker har börjat blogga här också. Det är skönt med sällskap här på bloggfronten från Lindesbergs kommun! Och de kan verkligen uttrycka sig! Både med oavslutade meningar, galna felstavningar och avsaknad av skiljetecken. Speciellt Sven Erik Larsson (M) äger vad man brukar kalla, ordets makt. Bland annat skriver han om ”riksankvarieämbetet” 24 oktober.

 

För er som undrar vad det är, fråga inte Larsson (M)! Jag kan svara i hans ställe.

 

I den stora staden Stockholm finns det vi brukar kalla för ”Riksankvarieämbetet”. Vad är det då, undrar ni? Jo, det ska jag tala om. Det är ett stort ”ankvarium” med ankor, plaskande i vatten på en mycket, mycket låg nivå.

Där finns t.ex. moderata blåankor kompletta med underbett, pagefrisyr och ett ihållande dåligt omdöme. Det finns övertygade Miljömärkta grönankor, som har sitt tillhåll i en båt som är målad invändigt i en giftgrön färg som blev över efter Åsa Romson. Det finns joddlande SD-svankor i extremt grumligt vatten, strax Söder, fast ytterst till höger om Simrishamn. Det är underligt, för hur mycket vatten de än trampar och lyckas svälja har de alltid stjärten guppande över vattenytan. Och det är oklart om deras kvackanden kommer från den glappande näbben eller just akterpartiet. Allra tydligast ser man dock de förvirrade halvröda Sås-ankorna, som knappast vet vilket håll de ska hålla näbbarna, i stort behov av en tandreglering. Eller om det är avreglering. Det är allra svårast och vanskligast att skilja vågrörelse från vinströrelse samt vad som är ideologi och vad som är halvkvackande pragmatism.

 

Ni kanske undrar hur jag vet allt detta? Jo jag har nämligen haft en drönare på span strax utanför (och ovanför) ”Riksankvarieämbetet”. Nu kan jag dock inte rapportera mer eftersom drönare alldeles strax ses som olaglig övervakning och förbjuds enligt lag. Tack för kaffet säger jag och tack för den lilla inblicken över det lilla vatten som alltjämt, med olika mål och styrfart, skyr och häller och girar och skäller i vår alltigenom demokratiska plaskdamm.

Publicerat av

Stefan Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *