Nytt på byggfronten från Lindehorisonten

Det byggs som aldrig förr i Lindesbergs stad. Sjöbrisen har fått vind i seglen. Gamla brandstationstomten bebyggs, men med vad? Ännu inte klart. Parken bakom Stadshotellet ska också bebyggas med bostäder. Det behövs.

ICA-Per är dessutom flitig, inte nog med att han aktivt dödade Norrtullstorget, i egenskap av självutnämnd stadsarkitekt vill han även flytta centrum. Alla är glada! Nog är det positivt med nyetableringar, handel i industriområdet men om det innebär ett ännu mer dött centrum kommer 90-talet snart ringa och vilja ha tillbaka sin idé om centrumutveckling.

Stationshuset har invigts och det ser ju bra ut, äntligen en station som tar emot och är välkomnade. Roger Sixtensson, LIBO (eller Falab eller båda två) skämtade och gav tillväxtchef Merit Israelsson en stinsspade för tåginvinkning vid invigningen. Nu väntar vi att Merit ska uppvakta Sixtensson med nattmössa och väckarklocka. Samt en miniräknare. Det kan behövas…

Kommunala bostadsbolaget LIBO säljer annars skog, Munkhyttans skola samt Industriminnet Stripa. I ivern att sälja Tellandska gården (fd. Lindesbergs museum) och byggnaderna kring Rådhustorget (Spruthuset och fd. Turistbyrån) äger kommunen ingen kulturhistorisk byggnad längre. Rätta mig om jag har fel! Möjligen räknas Kommunhuset snart som ett med tanke på de förhistoriska inventarierna (läs politikerna). Men vad ska vi med gammalt skit till? Sälj! Sälj så snart det går! Nu är det tillväxt som gäller!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *