Låt pensionärerna träna även i Lindesberg!

Pensionärer som tidigare varit anställda av Lindesbergs kommun har förmånen att träna på gym hos MAS hälsosatsning. Från midsommar ska det inte längre vara möjligt, enligt uppgift.

Kanske upptar de skinntorra pensionärerna luftrum och tar plats och utrymme, vad vet jag? Kanske skuffar de undan andra arbetsföra som har mer rätt till träningen än de gamla russinen? Kanske är pensionärerna otrevliga, saboterar så fort de kommer åt och misshandlar alla under 42? Pensionärerna kanske sprätter snus i taket, röker i hallen, spelar Rammstein på högsta volym och jämför svanktatueringar istället för att aktivt träna? En av pensionärerna kanske en gång tog fel i duschen och tvättade håret med bodylotion istället för schampo? Kanske är pensionärerna helt enkelt inte mogna nog och förstår inte hur de ska träna i så avancerade maskiner?

Problemet är väl inte att ett fåtal (läs ett 20-tal) tränar för att hålla igång. Problemet är väl att inte fler gör det. Låt pensionärerna träna även fortsättningsvis!

Publicerat av

En kommentar till “Låt pensionärerna träna även i Lindesberg!”

  1. Självklart ska vi pensionärer få fortsätta träna på MAS där vi känner oss hemma och trygga i vår miljö. Om flera – såväl unga som något äldre – tränade mera skulle vi slippa en massa onödiga kostnader för många olika sjukdomar orsakade av för mycket stillasittande. Många har kanske sett och hört hur 90+-are i Nacka får gratis gym med såväl läkare som instruktörer så varför ska Linde gå mot strömmen och stänga oss ute. Vi sköter oss själva och ibland är vi (jag) helt själva i lokalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *