Solklart, SBB!

Bergslagens kommunalteknik (BKT) och Bergslagen miljö- och byggförvaltning (BMB) har sedan årsskiftet blivit ett och kallas Samhällsbyggnad Bergslagen (SBB).

Namnbytet men även det gemensamma servicecentret i Pershyttan ska underlätta för bergslagsborna. Man behöver inte hålla på och krångla och kolla upp var man egentligen ska utan man vänder sig till ett ställe. Och dessutom heter allt samma sak: Samhällsbyggnad Bergslagen (SBB). Ett namnbyte som kostat 100000 kronor. SBB finns det redan, menade någon, ett statligt schweiziskt järnvägsbolag eller Sveriges Bostadsrättsbildare.

Ursäkta en yngling men är det kanske inte så att forna Bergslagens miljö- och byggförvaltning(tidigare BMB numera SBB) haft som uppgift att bl.a. granska Bergslagens kommunalteknik (tidigare BKT numera SBB)? I praktiken kan man alltså utföra på förmiddagen och granska på eftermiddagen? Låter kanonbra. Eller är det inte olagligt?

Hur som helst och i vilket fall som helst, kräver händelsen en dagsvers:

 

BKT och BMB blev SBB

Att skilja dem och ringa rätt, vem kunde de?

En pling i hast till BMB

Helt fel, det var till BKT

och därför rätt och slätt allt kallas SBB

APT och DDT det tror jag alla vet

Nu kan även SBB i denna smet

Hällas, skakas, svingas

LOL – och fel det ringas

till schweiziskt järnvägsbolags förtret

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *