Sanningen hos frisören

Sällan får jag uppleva så snabbt levererade sanningar som hos min frisör. Om stadens utveckling, om politik, om idrott, om byggande runtom i kommunen. Staden är liten och kryper än mer när jag sitter i frisersalongen.

”De tror att det är Stockholm, det här är inte Stockholm”, som frisören sa efter att Akka egendom köpt Egeryds 270 fastigheter i Lindesberg. ”Egeryd var smart, köpte när det var som billigast och sålde när det fanns pengar att tjäna”. Snabba, förenklade men oftast rätt pricksäkra analyser.

Vi pratar om evenemang. Evenemang som genomförts, evenemang som saknas. ”Snart är det gubbarna”- det betyder att Manskören Harmoni snart har sin Caprice. Ibland håller jag inte alls med frisören. Ibland tiger jag, trots detta. När någon håller i en sax måste man ha vett att tiga.

Publicerat av

Stefan Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *