Varför utvisades inte förre migrationsministern?

– Varför utvisar vi inte fler?

Frågan från Moderaternas migrationspolitiske talesman Johan Forsell  får inget svar. Inrikesminister Morgan Johansson (S) som före juli i år var Sveriges migrationsminister, framträdde i ett nyhetsprogram i juni.  Före debatten sändes ett reportage om en ung man från Afghanistan tillhörande den förföljda folkgruppen Hazarer, som gömde sig på okänd ort undan utvisningsbeslutet. Den utvisade har aldrig varit i Agfghanistan utan som flertalet hazarer har han flytt från exilen i Pakistan. Morgan Johansson kommenterade fallet med att han nog fick finna sig i att bli utvisad. Därefter en debatt med Johan Forsell (M) om varför Sverige misslyckats. Och varför vi inte lyckas utvisa fler. Jag fann mig själv en smula chockad. Och jag skämdes. Är det den debatt som förs?

I gårdagens Aktuellt kommenterade biskopen emerita Caroline Krook att polisen gripit utvisningsdömda i Svenska kyrkans lokaler. Svenska kyrkan har genom flyktingkrisen stått för kurage och mod i en ensidigt tandlös migrationsdebatt. Det handlar om människovärde, säger Caroline Krook. Och nånstans har ju tanken på människovärde dribblats bort. Flyktingar är bara brickor, slagträn för att vinna poltiska poäng. Politiska poäng som endast tas genom att tävla i vem som vill ta emot minst flyktingar och utvisa flest. Empati är förbannat omodernt. Och vinner möjligen inga framtida val.

Sedan i juli är Helene Fritzon Sveriges migrationsminister. Som för övrigt idag avbröt ett planerat möte med Norges migrationsminister på nån form av propagandabesök i Sverige.

Men efter debatten i juni funderade jag på om inte Morgan Johansson, numera inrikesminister, borde utvisas från Sverige. Eller om inte Johansson, född i Höganäs, boende i Stockholm, i rimlighetens namn borde tvångsförvisas till Kattarp, i Helsingsborgs kommun.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *