Om vådan av att ta sig fram längs Strandpromenaden

Det är fantastiskt med alla nybyggnationer i Lindesberg. Pålar man inte för nya vårdcentrum i Bergsparken, pålar man på gamla brandstationstomten eller till flyglarna vid Strandskolan.

Det påverkar dessutom framkomligheten på vissa ställen. Och ibland undrar man givetvis hur det är tänkt. Om det tänkts överhuvudtaget.

Det finns en del ”tvättbrädesvägar” i Lindesberg. Inte minst Schröders backe. Som vanligt är det dessutom mycket snö på trottoarerna. Inte minst på Brodalen.

Men inte så många har skrivit om vådan av att ta sig fram längs Strandpromenaden.

Ja, jag vet att man bygger flyglar till Strandskolan. Och ja, jag vet också att man kommer bygga nån form av ”soldäck” ut mot sjön. Men eftersom det var avstängt redan i höstas, undrar man ju. Ska soldäcket byggas nu i februarisolens sken?

Vore det inte enkelt att göra en passage så man kan gå Strandpromenaden fram, istället för att pinas upp för backen på Trädgårdsgatan, som allt som oftast är vidrigt glashal? Jag tänker inte så mycket för egen del, även om jag går där en gång i veckan, på väg till Kristinaskolan. Jag tänker på rullatorburna framförallt.

Men jag tror inte nån har gjort det. Tänkt alltså.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *