Tryck på Start-knappen

Under elva produktioner har jag lett arbetet med Lindeskolans musikteaterprojekt. Ett stort och påtagligt arbete som är svårt att räkna i timmar. Så många olika sorters uttryck och föreställningar, sånger, danssteg, sydda kostymer och repeterade sceniska lösningar. Så mycket skratt men även ilska, frustration när inget verkar stämma. Och lättnaden när allt plötsligt bara fungerar.

Samtidigt är det som att skriva i vatten, det läggs ned mycket kraft på något som snabbt rivs och plockas undan efter ett antal dagar. Men minnen, vänner  och erfarenheter lever kvar.

Genom åren har det passerat väldigt många elever. Det är lätt att känna glädje och ödmjukhet inför den samlade alstrade kraften och de många nedlagda timmarna genom åren. Och jag känner en enorm ömhet inför eleverna.

Idag hade vi genrep och skolpremiär av senaste upplagan ”Press Start” som spelas för samtliga högstadieskolors åk 8 och 9, Lindeskolans elever imorgon och fredag samt offentliga föreställningar fredag och lördag kväll. Vi spelar varje år för 2000-2500 personer vilket gör det till ett av kommunens största publika evenemang. Men det finns fortfarande biljetter kvar till de offentliga föreställningarna.(Biljetter finns på Blombergska bokhandeln, tel 0581-10021.)  Jag hoppas att vi ses och att ni tar chansen att se våra fantastiska elever i en oerhört vacker föreställning!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *