Som Valborg på Kyrkberget

När jag var liten firade vi Valborgsmässoafton för det mesta på Kyrkberget. Kanske var det inte så men i efterhand minns jag det som så.

Givetvis minns jag även att det var ljusa ljumma kvällar och sedvanlig folkfest. Det fanns kiosk och korvförsäljning vid kägelbanan och Kyrkberget visade sig från sin bästa sida. Inte högt gräs och sly som numera.

Manskören Harmoni som i sina gulande studentmössor stod på berget alldeles bredvid elden som brann på berget. Som jag hört det berättas senare fanns en brandman på plats för eftersläckningsarbete minst ett dygn senare.

Jag tänkte på Kyrkberget idag när jag var nere på Valborgsmässofirandet på Strandpromenaden. När jag i veckan läste om att Kyrkbergets Vänner får möjlighet att renovera och blåsa liv i platsen blev jag mycket glad. Jag har skrivit om det förut och jag säger det igen. Kyrkberget har potential som stadens lunga. Utnyttja och utveckla den!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *