En liten hyllning

Ibland får jag höra det, eller rättare sagt jag får aldrig höra det. Men ibland känner jag mig som en tjurig karl med glasögon. Därför är det dags för en riktig hyllning som omväxling.

En otroligt fantastisk sak är de många sommarlovsaktiviteter som arrangeras av Lindesberg kommun för barn och ungdomar. Under sommaren får barn och unga möjlighet att utöva idrotter, ägna sig åt dans, film eller teknik. Helt gratis dessutom. Jag pratade med en mor- eller farförälder som inte trodde det var möjligt. Hög kvalité på lokaler och verksamhet och som kommunen prioriterar och tycker är viktig. Jag blir stolt och glad över kommunens satsning och de många uttrycken som erbjuds plus de facto att det är gratis.

En annan sak är den relativt nya Fritidsbanken, som nu i sommar är inkvarterad i Arenan. Det är där möjligt att låna saker, som bollar, kubb-spel, flytvästar, fotbollsskor eller dylikt för att för den skull få möjlighet att få en meningsfull fritid och även sommarlov. Många har inte den möjligheten att köpa nytt men nu när möjligheten att låna får garanterat fler chans att göra nåt vettigt.

Livet är inte enbart arbete och skola. Livet är inte bara bröd utan även kroppens och själens odling. Med hopp om en meningsfull fritid åt alla barn och ungdomar, vill jag på detta sätt och genom detta inlägg hylla initiativet och satsningen som gjorts i vår kommun.  Det är gott och jag hoppas på en fortsättning i samma anda.

Publicerat av

Stefan Jansson

2 reaktioner till “En liten hyllning”

  1. Ja det är ju toppen men… Är inte det statliga medel alltihop? 🙂 Lindesberg fick 897500 kr av socialstyrelsen för att skapa gratisaktiviteter för. Alltså inte riktigt en prioritering i befintlig budget..? Spelar såklart mindre roll, kidsen får en meningsfull sommar och det är ju ändå målet. Regeringens mål då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *