Varför är det viktigt vad vi gör klockan 03.00 på natten?

Jag sov gott inatt. Så även natten till igår, och de senaste nätterna.

En som inte sov lika gott är Donald Trump. Ni vet, han som världen om lite drygt en månad riskerar få som amerikansk president.

Peter Wolodarski på DN skriver om hans nattliga agerande i dagens tidning. Karln har i sin vanliga ordning på Twitter gått till fränt angrepp mot en kvinna som han tidigare kritiserat för hennes utseende.

Här skulle man kunna flika in att det är en kvinna som vunnit skönhetstävlingen Ms Universe, men det är komplett egalt. Ingen kvinna ska någonsin behöva utsättas för det Donald Trump regelbundet utsätter kvinnor för, och ingen värld – inte min, inte din, inte mina barns – ska behöva utsättas för en ”ledare” av den här kalibern.

I Wolodarskis artikel påminner han om tidigare presidentkandidater som ställt den retoriska frågan: ”Vem vill du ska svara i telefonen klockan 03 på natten?” Alltså, när en stor global (eller amerikansk) kris bryter ut mitt i natten, vem vill du ska hantera den?

Jag skulle vilja sträcka mig så långt att samma fråga kan ställas även om klockan 15.00 på dagen. Vem vill du ska hantera stora globala framtidsfrågor, utmaningar, kriser?

Man måste inte älska Hillary Clinton för att kunna svara på frågan. Man behöver bara läsa Donald Trumps twitterflöde.

Då förstår man att 03.00 vill man att Hillary Clinton ska vara president. Donald Trump bör istället få ligga kvar i sängen och sova.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.