15 miljarder (plus lite till) till välfärden – eller Kinberg Batras högerkaos?

Idag presenterade Sveriges finansminister Magdalena Andersson en stor satsning på sjukvården, men också att en till stor satsning inom kort ska presenteras på kommunens välfärd i form av skola och omsorg. Totalt 5 miljarder annonserades idag (87 miljoner till sjukvården i Örebro län), som tillsammans med de 10 välfärdsmiljarderna blir 15 miljarder i extra pengar till välfärden. Utöver detta har regeringen sedan tidigare satsat stort  på ökad bemanning i äldreomsorgen, förlossningsvården, lärarlöner, socialtjänsten, psykiatrin, investeringsstöd till fler äldreboenden, med mera. Alltså, 15 miljarder och en hel del ytterligare pengar.

Det tycker jag är en bra politik. Välfärden behöver mer resurser och den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar.

Den 9 september nästa år ställs du inför ett val. Vill du ha mer av den varan, eller vill du ha alternativet: Anna Kinberg Batras fullkomliga högerkaos. En allians som spricker, stött av Sverigedemokraterna, och som skulle ta bort de flesta av ovanstående satsningar till förmån för mycket sämre skattesänkningar. Ett svajigt ledarskap som ena dagen säger en sak och som andra dagen säger något annat, om inte opinionssiffrorna lyft.

Jag har bestämt mig. Har du?

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *