Ett år kvar till valet – ett vallöfte – ett blogginlägg per dag fram till valet!

Idag, om precis ett år, går vi till val. Sverige väljer väg – ska vi använda det växande ekonomiska utrymmet i Sverige till en bättre välfärd, satsningar på vården, skolan och omsorgen, eller ska vi sänka skatten för några få?

Vad vill vi i Örebro län göra med sjukvården? Göra som i moderatstyrda Stockholm; och göra dyra, dåliga privatiseringar och experimentera med privata marknadslösningar, eller fortsätta att utveckla våra tre sjukhus, göra stora investeringar i en bättre vård och lyfta viktiga verksamheter som förlossningsvården med särskilda satsningar?

Och hur vill vi att framtiden för Örebro ska se ut? Ska vi fortsätta på den framgångsrika väg Örebro tagit? Ett bostadsbyggande i nationell topp, satsningar på en bättre skola, investeringar i trygga och bra boenden för äldre, eller rösta för moderatalternativet, som jag nog ärligt talat inte riktigt förstått vad det är än.

Jag avger nu följande vallöfte – och jag inser att jag också sätter en viss press på mig – fram till valet kommer jag skriva (minst) ett inlägg här på bloggen – per dag! Det kan vara ett kortare inlägg, eller ett längre, men något inlägg varje dag som förhoppningsvis kan ge en tydlig bild av den politik vi socialdemokrater driver och kommer driva om vi får fortsatt förtroende i valet den 9 september 2018.

Julaftnar, semestrar, sjuka barn…mycket händer under ett år, men ett blogginlägg per dag ska det bli (Force majeur-händelser må väl vara en ursäkt, men jag får väl hoppas att de blir få.)

Så följ mig gärna – så räknar vi ner tillsammans.

Om 365 dagar är det val.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *