Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl men man hoppas att barna ändå får ett glas öl !

Idag dog en av Sveriges största kulturpersonligheter, Hasse Alfredson. Kanske var han för mig mest en historisk person, tillsammans med Tage Danielsson en stor del i en ännu större helhet. Hasse å Tages revyer och sketcher är humor som jag kan uppskatta än idag, trots att den har åldrats en del sen den skapades och givetvis inte alltid fungerar i dagens kontext.

En av mina favoritlåtar som Hasse Alfredson och Tage Danielsson skrev är ändå ”Ett glas öl”.

Visst, jag kanske mer undrar om mina barn får leva i en kärnvapenfri värld, om deras luft går att andas, om de har dricksvatten i samma överflöd som vi har vant oss vid, hur deras arbetsmarknad ser ut, hur kommer äldrevården fungera när de är gamla – och så vidare – än om de kommer kunna få ett glas öl, men det är ändå en lättbegriplig frågeställning. Hur blir framtiden egentligen?

Ja, enkelt uttryckt blir den som vi skapar den. Just nu kan politiska frågor te sig stora, men i det långa loppet kan det vara helt andra frågor som fäller avgörandet över vilken framtid vi  och barnen får leva i.

Hasse Alfredson bidrog med sin humor och sin intelligens till att skapa en bättre samtid, och framtid, än vad den hade varit utan honom. Jag tycker vi ska vara tacksamma för det. Och även om jag inte tänker bjuda mina barn på öl på mycket länge, blir det nog åtminstone blommig falukorv i veckan.

Det är 364 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *