46 000 pensionärer i länet får sänkt pensionärsskatt! Snart är högerns orättvisa pensionärsskatt borta.

Idag kom verkligen Sveriges finansminister Magdalena Andersson med ett lyckobesked till landets pensionärer!

Regeringen sänker skatten för pensionärer ännu mer än vad som tidigare utlovats. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare tas nu helt bort till 2020. Redan den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för 75 procent av alla personer över 65 år.

  • Skattesänkningen omfattar nu 1,5 miljoner personer över 65 år och innebär att 3 av 4 äldre får sänkt skatt 2018.
  • Med sänkningen tas skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare nu bort helt för alla med en pension upp till 17 000 kronor i månaden.
  • Skatten sänks även för de pensionärer med inkomster upp till ca 35 000 kronor per månad, jämfört med tidigare förslaget på 30 000 kronor per månad.

För mig handlar den orättvisa skatten om mänsklig värdighet, och det är skamligt att Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Sverigedemokraterna inte bara införde den, utan räddade och ökade den under sin regeringstid.

Men glöm inte – Alliansen fällde tillsammans med Sverigedemokraterna den socialdemokratiskt ledda regeringens budget 2014, som innehöll det första steget mot en rättvis skatt mellan löntagare och pensionärer. När ni nu hör högerföreträdare som säger att ”det går för långsamt”, glöm inte att det var de som aktivt ville ha det så här.

Idag fick Sveriges pensionärer ett glädjebesked! Sverige blev lite mer rättvist. Ungefär 46 000 pensionärer i Örebro län får sänkt skatt. Det är verkligen inte dåligt. Inte undra på att högern är pressad och tvingas till lögner.

Det är 361 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *