Ingen tid för jubel över alliansens slut. Nu krävs ansvar för Sverige.

Att alliansen varit på väg att ta slut kan ingen som följer politiken i Sverige ha missat. Allt från att det faktiskt inte ens var Kristdemokraterna, utan deras ungdomsförbund, som tvingade bort Decemberöverenskommelsen till olika syn på försvarsuppgörelser har varit tydliga tecken.

Idag kom nådastöten.

Centerpartiet och Liberalerna agerar så klart helt rätt när de säger att det inte finns några som helst skäl att rikta en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist, efter händelserna i Transportstyrelsen.

Nu går Moderaterna och Kristdemokraterna, och det femte högerpartiet Sverigedemokraterna, vidare med sitt cirkusagerande. Det tror jag inte kommer att gynna dem, men det är bra att det nu är klart att Sveriges försvarsminister sitter kvar.

Jag känner inte att det är någon tid för jubel över att alliansen har tagit slut. Nu krävs istället ansvar för Sverige. Nu krävs att vi börjar tala ordentligt med varandra, att vi börjar prata om hur Sverige ska styras även i tider när inte rösterna faller ut precis såsom partierna hade önskat. Stefan Löfven har varit inne på att blocköverskridande samtal behövs, hela mandatperioden. Nu är det läge att även högerpartierna tar sitt ansvar för Sverige.

Det är 360 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

2 reaktioner till “Ingen tid för jubel över alliansens slut. Nu krävs ansvar för Sverige.”

  1. Varför skulle inte försvarsministern behöva ta sitt ansvar?, det är mycket beklagligt att styrande politiker håller varandra bakom ryggen när fel begåtts..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *