Tack Björn! Välkommen Ulrika!

Idag gör Björn Sundin sin sista dag som kommunalråd och i morgon gör Ulrika Sandberg sin första. Björn är kvar en kort tid till som ordförande för Programnämnd Samhällsbyggnad, men snart är Ulrika ordförande där.

Det är omtumlande, även för mig. Jag känner dem båda väl, båda har varit mina kollegor (och chefer) och jag har jobbat nära båda inom politiken i många år. Det är två oerhört skickliga politiker, en som ”försvinner” från politiken och en som ”tillkommer” efter att ha varit borta en stund (från kommunpolitiken).

Ulrika skriver klokt och bra i dagens Nerikes Allehanda.

Det känns lite konstigt också, men jag minns ju att det var samma känsla när varje högt uppsatt politiker lämnar och det kommer en ny. Jag ser fram emot att få välkomna Ulrika till kommunfullmäktige (där hon kommer att ha yttranderätt som kommunalråd) och till vårt interna arbete.

Och jag kommer att sakna Björn. Mycket. Han har betytt enormt mycket för den här kommunens utveckling, och hans arbete har fört Örebro både framåt och uppåt. Bostadsbyggandet är enormt, bland det högsta i landet och klimatarbetet är i framkant. Hans bidrag till den jobbskapande politiken är stor. Likaså insatserna för idrotten och kulturen.

Att Björn Sundin kan upplevas som lite kontroversiell tror jag beror på att han är så oerhört skicklig! Visst skulle fler politiker kunna gömma sig och inte vara lika synliga som han. Då skulle så klart färre se politikerna och fler skulle ha åsikter, även åsikter som är mindre positiva.

Men vem skulle då gå på mötena som föreningar och invånare efterlyser? Vem skulle bemöta samma debattartikel för tionde gången i tidningen? Vem skulle fatta besluten som vi om några månader eller år skulle uppskatta, även om det är lite stökigt en tid efter att beslutet har fattats?

Idag är läge att säga ”TACK!” till Björn Sundin.

I morgon är läge att säga ”VÄLKOMMEN!” till Ulrika Sandberg.

Det är 357 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *