Hur kan det kosta 200 000 att byta en diskho, Moderaterna?

Jag läser i morgondagens SvD (ja, så galet är det ju att man kan läsa e-tidningarna från kommande dag redan 21.00 dagen innan) följande citat:

”Nya Karolinska i Solna är inte bara världens dyraste sjukhus utan också feltänkt och dåligt byggt. Det anser Jarl Ehrenberg, narkos- och intensivvårdsläkare som nu har 10 månaders erfarenheter på NKS.– Det presenteras som ett sjukhus i världsklass, men det håller ju inte ens vanlig normal standard, säger han.”

Nya Karolinska sjukhuset i Solna i moderatstyrda Stockholms läns landsting är ett praktfiasko. Kostnaderna har brakat loss men kvaliteten har blivit eftersatt.

Bygget sker med riskkapitalbolag inblandande och avtalet, som Alliansen drev igenom trots att så gott som alla sa att avtalet var uselt, visar sig nu vara just så uselt som kritikerna befarade.

Den ideologiska blindhet som högern visar ibland när det gäller riskkapitalbolag och privata företag är farlig. Jag hoppas att den inte får fäste i vår sjukvård. Jag hoppas att Moderaterna inte får styra Region Örebro län.

Det är 356 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *