Vi kan inte ta demokratin för given!

Karl Popper och John Rawls, med flera, har varnat oss. När demokratin hotas måste vi rädda den mot de som hotar den, även om det innebär att begränsa deras demokratiska rättigheter. Det är inte bara rätt att göra så, vi är också skyldiga att göra så, för att rädda vår demokrati.

Nu tågar demokratihotarna runt om i vårt land och i vår värld. Vi måste skydda vår demokrati och allas vår lika rätt att leva i den. Det här kommer att vara en av de största frågorna till valet.

Det är 351 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *