Mörker över Tyskland

Angela Merkel fortsätter som förbundskansler i Tyskland, trots att hennes CDU ser ut att tappa närmare 9 procentenheter jämfört med förra valet. Tyvärr tappar de tyska Socialdemokraterna också, om än inte lika mycket, och Merkel räddas av framgångar hos andra borgerliga partier.

För den som följer tysk politik kommer inte resultatet som någon överraskning, även om vi socialdemokrater åtminstone ett tag i våras vågade hoppas om ett annat resultat.

Att Merkel får fortsätta må väl för Europas räkning ändå anses som ok. Men att det tyska högerextrema AFD går framåt så är nattsvart.

I flera länder i EU har Socialdemokraterna gått dåligt, men i vissa andra tvärtom bra. Vi behöver visa helt klart att vi i Sverige är ett av de undantagen.

Det är 350 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *