Örebro kan och bör göra mer i arbetet mot hemlöshet

Igår hade jag nöjet att tala på en föreläsning om hemlöshet, som ordnades av Wadköpings socialdemokratiska förening i samarbete med ABF och deras föreläsningsverksamhet Tankarnas trädgård. Det blev en, även för mig, givande stund med många kloka inspel från publiken.

Hemlöshet är ett stort och mångbottnat problem. Det kan vara ett strukturellt problem orsakat av brist på bostäder, men det måste inte vara det. Det kan vara ett individuellt problem orsakat av kriminalitet och/eller missbruk, men det måste inte vara det. Det kan ha en, eller flera, orsaker.

I Örebro kommun gör vi mycket för att förebygga hemlöshet, men mer behöver göras. Något jag ser fram emot efter igår är att få fortsätta den dialogen med människor som har stora kunskaper om hur vi kan gå vidare. I en snabbt växande kommun som Örebro, som har ett av Sveriges högsta bostadsbyggnadstakter, gäller det att hålla i tanken om bostaden som en social rättighet.

Vi kan och bör göra mer i Örebro kommun. Frågan måste lyftas högt på dagordningen.

Det är 347 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *