Vad skulle Magdalena Ribbing ha sagt om etiketten i politiken?

Igår kväll nåddes vi av beskedet att Magdalena Ribbing har gått bort i en tragisk olycka i hemmet. Hon var en äkta stilexpert, men jag upplevde aldrig henne som en översittare som ville exkludera, utan en person som lite med en klackspark ändå ville visa för att inkludera.

”Vad hade Magdalena Ribbing sagt om detta?”, har säkert sagts flera gånger i många svenska hem. Jag undrar vad hon hade sagt om hur vi politiker ibland beter oss mot varandra? Tyvärr är det inte alltid allt för vänligt.

Jag tror att politiken, väljarna och vi tjänar på ett samtalsklimat som blir mer lyssnande och samarbetsinriktat. Det hoppas jag att vi kan åstadkomma.

Det är 344 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

En kommentar till “Vad skulle Magdalena Ribbing ha sagt om etiketten i politiken?”

 1. Det var bra skrivet.
  Ribbing borde varit statsminister.
  Hon hade både vett och inte minst etikett.

  Vi kan alltid hoppas att dina egna partikamrater tar till sig av det du så bra och träffande skriver. De har massor att lära och man kan undra om en mycket lång lång intensivkurs med Magdalena Ribbing hade hjälpt alls.
  Allt beror på inställningen till både väljare och medborgare i allmänhet.

  Detsamma gäller tyvärr de flesta andra partiers företrädare och tidigare regering också. Få undantag finns.

  Väljarna inser det mer och mer.
  Det märks i både valresultat och opinionsundersökningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *