Nu måste väl till och med Trump förstå att vapenlagarna i USA är galna?

Dagens fruktansvärda dåd i Las Vegas är den värsta masskjutningen i USA i modern tid. Enligt de senaste siffrorna är 58 döda och hundratals skadade. Det är en tragedi och ett illdåd, men det måste också bli ännu en tydlig signal för amerikanerna att deras vapenlagar är galna.

Någonstans läste jag att dagens skjutning var den 273:e i USA under året där fler än fyra personer dödats. Idag är årets 273:e dag. Det är alltså en masskjutning – per dag – i snitt.

Jag blir så fruktansvärt provocerad när politiker ser liberala vapenlagar som målet, och inte människors väl och ve. När ska något göras? Min känsla är att det inte kommer ske. En sak vet vi dock – det som skedde idag, det kommer att ske igen.

Det är 342 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *