Två år sedan attacken på Kronan skola.

För någon vecka sedan läste jag ut Åsa Erlandssons bok ”Det som aldrig fick ske”, om Anton Lundin Petterssons fruktansvärda attentat på Kronans skola i Trollhättan.

Det är en fruktansvärt bra bok, men också en fruktansvärd bok. I detalj beskriver Erlandsson hur Lundin Pettersson gick till väga och hur han dödade tre personer, varav en elev på skolan.

Och hon beskriver det oförklarliga – varför. Hur en ensam man som inte mår bra, hon kallar honom ”ensamvarg” men problematiserar även kring den termen, fångas upp av hatideologier och radikaliseras.

Det finns så mycket vi behöver göra i framtiden för att förhindra liknande dåd igen. Vi behöver stärka socialtjänsten, stärka psykiatrin och se till att människor i behov av hjälp får den hjälpen.

Idag var det två år sedan Anton Lundin Pettersson kallblodigt dödade tre, och riskerade livet på otaliga, den där hemska oktoberdagen.

Det är 322 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *