Läslovstips nummer 1: ”Det var det fräckaste!”

Många gånger har jag och barnen skrattat åt den underfundiga berättelsen, eller deckaren om man så vill, ”Det var det fräckaste!” av Werner Holzwarth.

Boken är en fint illustrerad gåta där ett spännande brott inleder berättelsen, där ett noggrant och effektivt detektivarbete leder fram till gärningspersonen som också på slutet får sitt rättmätiga straff (även om jag givetvis inte förordar ”öga för öga-principen”).

Boken passar utmärkt till mindre barn, men även större gillar de roliga illustrationerna och det finurliga slutet. Det är en modern klassiker, som först gavs ut på svenska 1995 och jag är säker på att alla barn födda på den här sidan millennieskiftet kommer att läsa den för deras barn som en typisk barnbok som deras föräldrar läste för dem!

Det är 314 dagar kvar till valet.

Publicerat av

John Johansson

John Johansson

En 36-årig socialdemokrat, ordförande i Socialnämnd öster, förste vice ordförande i Programnämnd Social välfärd, vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och ledamot i Kommunfullmäktige. Boende på Väster. Gillar min familj, fotboll, litteratur, musik och film – och politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *